Vypukla v španielskej HUELVE Apokalypsa?

Bol si niekedy v meste, kde sa narodila, vyrástla a zomrela depresia? Ja áno....

HUELVA

Po pozitívnom zážitku z Cádizu sme sa do Huelvy neskutočne tešili. Ubytovanie sme mali priamo v historickom centre a podľa našich predpokladov by to malo byť mesto podobne Cádizu, s tým rozdielom, že eviduje vyšší počet obyvateľov a je teda rušnejšie. Vchádzame do mesta a . . . . Nikde nikoho. Ako sa blížime k centru, nikde nie je živej duše a ja v duchu rozmýšľam, či tu nevypukla apokalypsa a my sme ju nezaregistrovali. Nevadí, ubytovali sme sa v hoteli a vyrazili do ulíc, kde nikto nebol a jediná vec, ktorá stála za odfotenie je táto "Seňora vo svojej samote", ktorá by mala byť premenovaná na: "Seňora vo svojej hlbokej depresii".

Ideme na námestie a stretávame zopár ľudí a ja sa nemôžem dopátrať ničomu, čo by mi stálo za odfotenie. Smutní a zle najedení (priateľ vyberal reštauráciu aj jedlo) ideme na hotel spať.Ráno sa budíme a odmietame hotelové raňajky, v nádeji, že si dáme churros.

Blížime sa k Churrerii, ktorá má akurát sanitárny deň a vieme, že dnešok bude opäť bez churrosiek. Sadáme si na námestie do kaviarne, kde je najviac ľudí a pýtame sa čašníka či má raňajky. Odpovedá, že áno. Tak si pýtame jedálny lístok a on sa na nás iba pozerá a hovorí: "Mám pan con tomate (typické španielské raňajky- chlieb s paradajkou)." Tak si objednávame chlieb z paradajkou (frajer to upgradol a dal si aj jamón), 2 pomarančové freshe, 2 kávy a 2 vody.

Tak dobre a s chuťou som už dlho neraňajkovala a o to šialenejšia bola cena. Za celé raňajky na námesti sme zaplatili 6€!Spokojneší odchádzame na Mercado (mestský trh), ktorý bol na naše prekvapenie veľmi pekný a potom na hotel, kde balíme veci a odchádzame.

Ďalším cieľom sú pláže Huelvy, ktoré sú od centra vzdialené 15 minút autom. Mali by byť pieskové, divoké a dlhé až 28 km. A to aj boli a navyše boli aj plné domácich, ktorý nám zodpovedali našu otázku, "Kde sú všetci ľudia???" Boli na pláži.

Po tlačenke, ktorú sme videli sme sa bez slova otočili a dohodli sa, že sa zastavíme na inej pláži, ktorú po ceste zbadáme. A tak sme narazili na skrytý poklad na hraniciach Španielska a Portugalska ISLA CANELA.

Asi najšialenejšie na tomto mieste bolo to, že sme sa kúpali v Atlantickom oceáne, ktorý mal 30°C!!!! Vďaka zálivom, ktoré vytváral príliv a odliv sa voda bola schopná ohriať na neuveriteľne stupne a vytvárala ideálne rochnisko pre dôchodcov a malé deti. Pre nás dospelých bol hneď vedľa pravý studený atlantik, ktorý bol patrične rozbúrený a osviežujúci. Až dovtedy, kým po nás nezačal hádzať medúzy.

Na ISLA CANELE sme si dali obed v Chiringuite (plážový bar, reštaurácia) a ja som konečne mohla ochutnať cádizskú špecialitu Tortillas de Camarones, ktorá vyzerala ako naše zemiakové placky. Až na to, že naše zemiakové placky nemajú oči (boli tam mini krevety, celé, s pancierom, očami, nožičkami, ručičkami a fúzikmi). Buďme k sebe úprimní, chutilo to ako žrádlo pre korytnačky (nepýtajte sa ma odkiaľ viem, ako chutí žrádlo pre korytnačky...).

Nevadí, priateľovi to chutilo a to je hlavné (on asi korytnačku nemal haaahaha). Okrem placiek sme si dali mušle a klasické rybie špeciality, ktorých výnimočnosť spočíva vo vyprážaní. Slováci majú vyprážaný syr a Španieli vyprážajú všetko, čo pláva v mori.

Zhrnutie:

- Huelva nie je nič čo stojí za pozretie. Ešte aj depresia tam dostane depresiu. (Miro, mal si pravdu, sú odtiaľ len jahody)

- Bolí ma srdce, že sme sa z Cádizu ponáhľali práve do Huelvy.

- Pláže sú celkom pekné, ale na tie, ktoré sú v Portugalsku sa nechytajú.

- Isla Canela je pekná zastávka, pokiaľ máte reumu, alebo malé dieťa.

- Churros sú stále v nedohľadne.

- V kolesách zatiaľ 240 km.

Ak ťa zaujíma, kde sa momentálne nachádzame, otvor si môj INSTAGRAM .

Vidíme sa v . . . PORTUGALSKU!

Čaaao

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Úplne obyčajná baba zo Žiliny, ktorá sa po skončení školy odmietla zmieriť s postojom spoločnosti: “Koniec srandy, teraz začína skutočný život.” Zbalila som kufor, odsťahovala sa do Barcelony a začala žiť nie podľa druhých, ale podľa seba. . .

Chceš vedieť, keď AkinimodHr pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.