Mysli. Stane sa!

Hovorí vám niečo meno Neville Goddard alebo pojem „vision board“? Nie? Tak vám trochu napovieme.

Vizualizácia nie je mýtus

Hovorí vám niečo meno Neville Goddard alebo pojem „vision board“? Nie? Tak vám trochu napovieme. Jednoducho ich spája vizualizácia.

Vision board – návrat do detstva

Nič vám tento pojem nehovorí? A čo tak nástenka túžob a snov? Niektorí z nás ju používali už ako malé deti. Čo sme chceli sme si vystrihli, nalepili a čakali, že to dostaneme ešte skôr ako vyrastieme. Je vedecky dokázané, že až 95% vízií a cieľov, ktoré máme takto znázornené sa skutočne splní. Stačí, ak to, čo si želáte, umiestnite na miesto, ktoré máte často pred očami, do vašej blízkosti. O zvyšok sa postará naša dobre známa vizualizácia.

Proces vizualizácie – mysli – stane sa

Neville Goddard ako jeden z popredných učiteľov a autorov v oblasti metafyziky 20. storočia sa zameriaval hlavne na techniky dosahovania našich cieľov či snov. Hovoril najmä o technike, pomocou ktorej sa sústredením na pocit, naše sny stanú skutočnosťou. Pozrime sa bližšie aké experimenty vykonával so svojimi žiakmi. Základným krokom sa stal proces vizualizácie.

Experiment je úplne jednoduchý – počas troch dní, vždy večer pred spaním, si pomocou vizualizácie predstavujete, ako leziete po rebríku smerom hore. Nič zložité, však?

Žiaci Nevilla Goddarda tvrdili, že približne po týždni vizualizácie tesne pred spaním sa im v krátkom čase naskytla príležitosť, kedy prišli do kontaktu s tým, aby liezli po rebríku. Išlo o úplne bežné, ale zato náhodné okolnosti, ako napríklad podanie niečoho z hornej police v skrini či podobná aktivita, pri ktorej museli použiť rebrík.

Stále nie ste presvedčení, či to naozaj funguje?

Vizualizácia nie je módnou záležitosťou niekoľkých rokov. Už Buddha hovorí o sile pozitívneho myslenia – To kým sme, je výsledkom toho ako sme mysleli.

A naozaj. Je len na nás ako sa nastavíme, či chceme žiť v strese, neúspechu a nespokojnosti alebo naopak si k sebe pritiahneme to dobré. Vizualizujme si preto to, čo chceme a nie to, čo nechceme. Chcete byť šťastní? Buďte! Chcete byť úspešní? Buďte!

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu
Vizualizácia a zákon príťažlivosti fungujú vždy vo Váš prospech. Vykročte s nami do života svojich snov. Vizualizáciou svojich snov sa motivujte na ceste za nimi. Venujte im pozornosť, aby sa stali skutočnosťou!

Chceš vedieť, keď motivacnyobraz pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.