Rob toto a tvoj týždeň bude lepší!

Desíte sa v nedeľu myšlienkou na ďalší pracovný týždeň? Nechcete ho tráviť bez energie, v strese a so smutným výrazom plným zúfalosti v tvári?

Skúste sa na konci víkendu venovať nasledovným činnostiam a dôkladne sa pripravte. Zbystrite pozornosť, prinášame pár rád, ako s novým týždňom bojovať naplno.

Doprajte si oddych

Po náročnom týždni prichádzajú vytúžené 2 víkendové dni. Tie sú určené práve na oddych, preto je potrebné aby ste čas využili na nabratie dostatku síl na ďalší týždeň. Ak máte sedavú prácu a celý deň presedíte za počítačom, nedeľa je ideálnym časom na cvičenie, behanie alebo futbal či tenis so svojimi priateľmi. Za vyskúšanie určite stojí wellness alebo joga, vďaka ktorej zregenerujete telo, ale aj myseľ. Tiež si doprajte ľahké a zdravé jedlo, ktoré zakončite kvalitným spánkom.

Šetrite čas

Ak už v nedeľu viete, čo si chcete počas celého týždňa obliecť, ušetríte čas a vyhnete sa zbytočnému stresu. Ak napríklad máte v stredu výnimočné stretnutie so svojimi priateľmi, na ktoré si chcete obliecť obľúbenú košeľu, vyperte si ju a ožehlite, vďaka čomu sa vám nestane, že budete nepripravený. Takto isto viete ušetriť čas aj s jedlo. To si nachystajte do krabičiek alebo si rozvrhnite jedálniček a máte o starosť menej.

Skontrolujte si kalendár

Napíšte si konkrétne ciele, ktoré chcete v nasledujúcom týždni dosiahnuť. Najlepšie spravíte ak si ich rovno zapíšete a dáte im konkrétny termín. Samozrejme ak je to možné. Vyhnete sa tak napríklad prekríženým stretnutiam pretože vo veciach budete mať poriadok. Zbytočný tlak a stres Vás tiež nebudú trápiť.

Buďte offline a upracte

Odpojte sa od internetu, vybehnite si do prírody alebo navštívte svojich blízkych. Prečítajte si dobrú knihu či počúvajte hudbu. Skúste aspoň na niekoľko hodín opustiť online svet a venovať čas sám sebe. Upracte si a bude sa vám pracovať oveľa lepšie. V neporiadku sa nielen cítime zle, ale sa nám aj horšie sústreďuje na úlohy. Vyhraďte si preto svoj čas tak, aby ste si oddýchli a užili si víkend podľa seba, s činnosťami, ktoré Vás zaujímajú a dodávajú Vám radosť.

Vyhodnoťte svoj týždeň

Nedeľa je ideálnym časom na to, aby ste zhodnotili uplynulé dni. V pokoji si prejdite to, čo sa Vám v predchádzajúcom týždni podarilo, prípadne to, čo by sa dalo spraviť lepšie a z čoho sa možno poučiť.

Nezáleží na tom či ste nočná sova alebo stávate skoro ráno. Denné rituály, ktorým sa naučíme, nás sprevádzajú po celý život. Preto je dobré naučiť sa robiť veci, ktoré nám každodenný život zjednodušia, spríjemnia nám vstávania a uľahčia zaspávania.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
Vizualizácia a zákon príťažlivosti fungujú vždy vo Váš prospech. Vykročte s nami do života svojich snov. Vizualizáciou svojich snov sa motivujte na ceste za nimi. Venujte im pozornosť, aby sa stali skutočnosťou!

Chceš vedieť, keď motivacnyobraz pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.