Zastavte sa a nestresujte!

Vianoce - sviatky pokoja a lásky alebo preplnené obchodné centrá a kopec darčekov? Dni, ktoré nie sú len o ligotavej pozlátke.

Vianoce - sviatky pokoja a lásky alebo preplnené obchodné centrá a kopec darčekov? Dni, ktoré nie sú len o ligotavej pozlátke. Sú o chvíľach prežitých s rodinou a priateľmi. Dni, v ktoré sa aj ten najosamelejší človek nesmie cítiť sám.

Naháňame sa, podliehame tlaku, ktorý na nás vytvára spoločnosť. Predbiehame sa v kúpe toho najlepšieho darčeka. Domy sa ligocú čistotou a prečačkanou výzdobou. Stoly sa ohýbajú náložou jedla a zákuskov od výmyslu sveta. Snažíme sa mať viac ako majú naši susedia, ukázať, že na to máme. Nevieme si predstaviť, že by sme pod stromčekom nemali hŕbu darčekov, ktoré v skutočnosti možno ani nepotrebujeme. Sústreďujeme sa na hmotu a zabúdame na skutočný význam Vianoc. Sme ale až tak hlúpi, že kvôli pár dňom v roku, zadlžujeme samých seba na ďalšie mesiace?

Nie je dôležité či sme kresťania. Toto slávnostné obdobie môže byť pre každého rovnako krásne a obohacujúce. Prenastavme svoje myslenie a sústreďme sa na veci, ktoré sú naozaj dôležité. Vianoce môžu byť nádherné aj vďaka detailom, minimalizmu a spoločným chvíľam. Začnime od seba a naučme svojich najbližších tradícii, na ktorú sa budú tešiť celý rok. Nech darčeky nie sú tým, na čo si spomeniete ako prvé pri slove Vianoce!

Pečenie sladkých dobrôt, rozvoniavajúce medovníčky, varenie chutnej večere či výzdoba vianočného stromčeka za zvukov kolied a vianočných pesničiek. Zoznam len mála činností, ku ktorým si vytvoríte puto a zanechajú vo Vás silnú stopu. Nevinne nádherné rozžiarené detské očká a šťastné úsmevy rodiny urobia z Vianoc nezabudnuteľné životné chvíle.

Zrazu si uvedomíme, že nikoho nezaujíma neumyté okno, ani to, koľko druhov zákuskov máme na stole. Neurobia nás šťastnými darčeky pod stromčekom, ale stromček, ktorý sme spoločne ozdobili. Pohľad na spokojnú mamu, ktorá sa usmieva. Pohľad na hrdého otca, ktorý potláča slzy radosti. Uvedomíme si, čo máme. Naplnený dom teplom, ktoré mu dodá rodina, zdravie, rodina pokope za jedným stolom, užívajúca si čas, keď sa dokážu v tomto uponáhľanom svete stretnúť a spoločne si sadnúť a porozprávať sa.

Nezabúdajme o čom sú Vianoce. Prajme si byť spolu s tými, ktorých milujeme. Buďme s tými, pre ktorých sme najdôležitejší. Jednoducho - uvedomme si, aké máme šťastie.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Vizualizácia a zákon príťažlivosti fungujú vždy vo Váš prospech. Vykročte s nami do života svojich snov. Vizualizáciou svojich snov sa motivujte na ceste za nimi. Venujte im pozornosť, aby sa stali skutočnosťou!

Chceš vedieť, keď motivacnyobraz pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.