Keksíkový spodok:
🍰150 g sušienok
🍰90 g masla
Plnka:
🍰500 g tvarohu
🍰200 g kyslej smotany
🍰160 g práškového cukru
🍰1 vajce
🍰vanilkový extrakt
🍰1 pl hladkej múky
🍰60 g arašidového masla alebo podľa chuti
Keksíkový spodok: V mixéri si rozdrvíme sušienky a pridáme tam maslo, ktoré má izbovú teplotu a minútku pomixujeme v mixéri spolu. Suroviny sa nám krásne spoja. Dáme túto zmes na spodok formy (24 cm), ktorú sme vystlali papierom na pečenie ( pozor iba spodok, kraje formy nech sú bez papiera!). Keksíky uťapkáme lyžičkou, aby boli pekne rovnomerne.
Krém: Krém pripravíme tak, že všetky suroviny okrem ozdôbok na cheesecake dáme do 1 misky a zmiešame mixérom. Krém by mal byť riedkejší. Nalejeme ho do formy a pár krát pobúchame, aby nám zmizli vzduchové bublinky. Rúru si predhrejeme na 150° - 160° a pečieme cca 35 minút (ale je to individuálne, lebo každá rúra je iná). Odporúčam sledovať okraje a ak tie budú jemne do zlatista upečené a pevné, tak cheesecake je hotový. Vnútri sa môže trochu "želatinovo triasť" to je v poriadku ( stuhne po vychladnutí) Po dopečení otvorte rúru a nechajte ešte aspoň polhodinku koláč tam, aby nepraskol. Potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu a dozdobíme podľa vlastných predstáv. Ozdobíme roztopenou čokoládou, arašidmi a Snickersom😋😎
Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].
Chceš vedieť, keď Klaudi_rimka pridá nový blog?
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.