30.10.2018 12:51

Škoricový cheesecake s jablkami a karamelom

Jesenné sychravé počasie si pýta takúto sladkú dobrotu.

Potrebujeme:

🥧140 g maslové sušienky

🍏90 g masla

Krém:

🥧625 g tvarohu

🍏250 g kyslej smotany

🥧1 vajíčko

🍏170 g práškového cukru

🥧2 pl škorice

🍏1 balenie škoricový cukor @droetker_sk

🥧1 čl vanilková pasta @droetker_sk

🍏2 pl hladkej múky

Zdobenie:

🥧škorica

🍏jablká

Postup: Sušienky : V mixéri si rozdrvíme sušienky a pridáme tam maslo, ktoré má izbovú teplotu a minútku pomixujeme v mixéri spolu. Suroviny sa nám krásne spoja. Dáme túto zmes na spodok formy (24 cm), ktorú sme vystlali papierom na pečenie ( pozor iba spodok, kraje formy nech sú bez papiera!). Keksíky uťapkáme lyžičkou, aby boli pekne rovnomerne. Krém: Krém pripravíme tak, že všetky suroviny okrem ozdôbok na cheesecake dáme do 1 misky a zmiešame mixérom. Krém by mal byť riedkejší. Nalejeme ho do formy a pár krát pobúchame, aby nám zmizli vzduchové bublinky. Rúru si predhrejeme na 150° - 160° a pečieme cca 35-45 minút (ale je to individuálne, lebo každá rúra je iná). Odporúčam sledovať okraje a ak tie budú jemne do zlatista upečené a pevné, tak cheesecake je hotový. Vnútri sa môže trochu "želatinovo triasť" to je v poriadku ( stuhne po vychladnutí) Po dopečení otvorte rúru a nechajte ešte aspoň polhodinku koláč tam, aby nepraskol. Potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu a dozdobíme podľa vlastných predstáv. Dozdobíme škoricou a jablkami a karamelom.

Karamel : 🍰200g cukru 🍰90 g masla 🍰130 ml šľahačkovej smotany Roztopíme si cukor, pridáme maslo a po minúte smotanu a nakoniec soľ. Dávajte si pozor, zvykne prskať. Po vychladnutí na mierne teplú teplotu vylejeme na cheesecake 😊

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na blogy@refresher.sk.

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Klaudi Rimarčíková Východňarka z Košíc, ktorá miluje pečenie :)

Chceš vedieť, keď Klaudi_rimka pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.