28.10.2018 12:28

Epické kačacie hody v ikonickom Fou Zoo

Geniálne prirodzený nápad skombinovať vec obľúbenú u nás aj v ďalekej Číne - kačacie hody a Pekingskú kačku.

Spojenie našich európskych chutí a poctivej Ázie zvládajú vo Fou Zoo bravúrne, a to bez prznenia jednej či druhej.

„Ak sa Ti text páči pozri viac skvelých miest aj na mojom instagrame.“

Atmosféra a fúzie chutí

O tom, že je Fou Zoo jednou z najlepších a najoriginálnejších reštaurácií u nás asi málokto pochybuje a je vždy zárukou zážitku z dobrého jedla a neskutočne príjemnej atmosféry a profesionálnej obsluhy. Interiér je nádherný, intímny a perfektne udržiavaný.

Personál usmiaty, profesionálny a v každej sekunde pripravený pomôcť a poradiť bez dlhého čakania. A je ich tu naozaj dosť. To oceňujem.

Aj preto tu dokonale zafungovala aj fúzia kačacích hodov a Pekingskej kačky. Začnime ale poporiadku.

"Pobavenie úst" na začiatok

Najprv sme naštartovali chuťové poháriky s amuse bouche ( pozornosť od kuchyne, v preklade „pobavenie úst“ ) - shitake v teriyaky s medovou marinovanou cibuľkou a koriandrom. Úplná pecka - a "přitom taková blbost". Parádny štart plný textúr a chutí.

Úžasné taštičky

Pred samotnou kačkou sme sa rozhodli otestovať dve predjedlá – taštičky plnené rôzne upravenou foie gras v odlišných cestíčkach a spôsoboch prípravy.

Gyozy s foie gras boli krásne pevné, chutné, lahodné. Pečeň v nich vynikala a dominovala svojou textúrou a nezameniteľnou chuťou.

Ale takoyaki... Guličky, ktoré sa dajú opísať ako bonbón z palacinkového cesta plnený foie gras likérom, ktorého rozliatie na jazyku po zahryznutí do chrumkavej guľky spôsobí instantné blaho na jazyku. To ma totálne dostalo.

Kačacie hodovanie

A potom to prišlo. Dostavila sa veľká misa plná dobrôt pre dvoch v cene 79€. Rolky s kačacím mäsom a zeleninou boli tie najjemnejšie, najchutnejšie a najchrumkavejšie aké si dokážeš predstaviť.

A ako urobiť z kačky dokonalé prekvapenie, výbuch chutí a áno - totálny gastro porno-orgazmus? Dokonalá, jemná, omastená mini lokša ako od babičky, ktorú si potrieš pastou z foie gras, hoisin omáčkou ( čínska varianta bbq omáčky ), pridáš nadpozemskú 48 hodín pripravovanú pekingskú kačku, kopec zeleniny a koriandru a odpáliš sa do iného vesmíru.

Toto som nečakal. Tie chute explodovali tak nečakane, že to vo mne nechalo stopu. Veľmi príjemnú. Epické.

Dezerty

Parádne maliny Dezert krásny ako obraz plný výdatnej chuti malín a bielej čokolády. Plný textúr - krémové, sladké, chrumkavé, vláčne, ovocné, perfektné :)

Dračie vajce - zážitok už len pri podávaní keď sa vajíčko z tmavej čokolády prelieva horúcou kávovo-karamelovou omáčkou. Tá otvorí vajce a v ňom sa ukrýva marakujová zmrzlina Všetko stojí na mandlovom biscuite a spolu vytvára nezabudnuteľnú harmóniu.

Celkový dojem

Fou Zoo je rozhodne miesto, ktoré sa oplatí navštíviť pri akejkoľvek špeciálnej príležitosti alebo len tak s priateľmi na obed, či večeru. A vždy budeš spokojný, milo prekvapený odchádzať so skvelým zážitkom.

Kačacie hody sú tu tradičné a špeciálne zároveň a rozhodne patria medzi tie najlepšie aké sa dajú v BA aj širokom okolí ochutnať.

Fou Zoo Ševčenkova 34, Bratislava

Po/Pi: 11:00 – 23:00

So: 12:00 – 23:00

Ne: 12:00 – 20:00

web

instagram

facebook

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Čerstvé a kvalitné suroviny, príjemné miesta....

Chceš vedieť, keď cilizrut pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.