4.11.2018 15:35

Albrecht restaurant – bratislavský klenot nad hradným kopcom

Remeselne dokonalé spojenie chutí, textúr a zážitkov v prostredí jednej z najkrajších a najlepších bratislavských reštaurácií – to je Albrecht.

Ako zažiť čo najviac, ochutnať čo najviac a naplno si užiť umenie Albrechtu v celej jeho kráse – vybrať si ich degustačné menu.

„Ak sa Ti text páči pozri viac skvelých miest aj na mojom instagrame.“

Atmosféra a privítanie

Reštaurácia s úžasným čarom, nádherne romantická a intímna. Tu sa hosť naozaj cíti ako hviezda dňa, či večera. Nešetrí sa na množstve personálu ani na pozornosti k hosťovi. Obsluha je vysoko profesionálna, ale zároveň priateľská s citom pre odhadnutie hosťovej nálady. Stálicou a showmanom je someliér "Siso" Szilárd Deák. Jeho vedomosti o víne sa krásne počúvajú, výber je ostro presný a skvelý, jeho humor odzbrojujúci. Kuchyňu ako zohratý symfonický orchester má pod taktovkou mladý a extrémne talentovaný Daniel Marek, ktorý ju prevzal a učil sa od veľmajstra slovenkej gastronómie Jarda Žídeka. Úspešne a dôstojne. A šlape to riadne. Ich tasting menu je totálna nálož a stojí za každý cent. Poďme poporiadku.

„Chlieb a hry“

Po správnej otázke na vodu a objednaní tasting menu v hodnote 55 € na osobu za v podstate 8 chodov a nápojov sme začali CHLEBOM - tromi druhmi skvelého domáceho chleba s pomazánkami a HROU – pobavenie úst, teda amuse bouche v podobe lahodného vajíčkového quiche s bylinkami a dipom. Skvelý štart.

Predjedlá a polievka

Samotné menu začalo neskutočne osviežujúco makrelou s jablkovým pyré a uhorkovým džúsom a sorbetom. To je kombinácia, ktorú si človek len tak sám od seba nevyberie. Ale funguje vďaka majstrovstvu, s ktorým bola pripravená a dotiahnutá v chutiach aj textúrach. Vysoké nastavenie latky na začiatok tastingu.

Nasledovala tak fantasticky zladená foie gras, že by sa ňu dala napísať básnická zbierka, alebo aj dve. Jemne ogrilovaná, podávaná s fenomenálnou omáčkou z tokajského, pre ktorú by stálo za to umrieť a do toho krásne chrumkali (správne čítaš ) ovsené vločky v cukre. Doplnené vynikajúcim tekvicovým pyré. a sladká brioška k tomu... Pravdu povediac, lepšiu foie gras som nejedol. Jeden z vrcholov večera.

Ako polievka bol podávaný neuveriteľne jemný a lahodný zelerový krém. Dopĺňaný veľmi umne jablkovým pyré, chrumkavým sedanom a šmrnc dodávajúcimi slnečnicovými semiačkami. k tomu domáce čerstvé grissini, mňam.

Ryba a hlavný chod

Ako rybí chod prišla najlepšie pripravená grilovaná pražma akú som mal možnosť ochutnať čo do šťavnatosti a správnej úpravy kože. Bola chrumkavá a bolo radosť ju jesť bez nutnosti odložiť ju bokom. Ochutená bola precízne, dopĺňaná feniklovou majonézou a omáčkou, ktoré jej dodávali lahkosť.

Ako hlavný chod si vybrali jahňa, s ktorým sa stretávame už pomerne často, ale až keď dostane lásku a spoločnosť tých pravých ingrediencií, môže sa stať dôstojným vrcholom degustačného menu v jednej z najlepších reštaurácií. A tu sa to stalo.

Išlo o doružova upečený jahňací chrbát s úžasnou, chuťami nabitou hubovou raviolou. Dopĺňané šalotkovým pyré a neskutočne hlbokým demiglace s horčicou. Úplná symfónia.

Dezert

Sladká bodka bola variácia jabĺk ( veď je sezóna ) – ťažké a plné brownie odľahčené osviežujúcim sorbetom z nakyslých jabĺk Granny Smith, marinované jablko a sladký jablkový karamel. Všetky zložky dokopy hrali a spôsobovali blaho a koncert na jazyku.

Celkový dojem

Albrecht je stálicou na bratislavskej gastroscéne držiaci si už roky tú najvyššiu úroveň. Ide o miesto vhodné ako na romantickú večeru vo dvojici, stretnutie partie skvelých priateľov, či pre ten najvyšší biznis. A to všetko s neuveriteľne profesionálnym personálom pripraveným splniť každú požiadavku.

A to najdôležitejšie – jedlo.... to tu milujú a je to z neho cítiť.

web

facebook

instagram

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Čerstvé a kvalitné suroviny, príjemné miesta....

Chceš vedieť, keď cilizrut pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.