8.11.2018 23:12

Horalkový cheesecake ? Prečo nie!

Naše klasické Horalky pozná snáď každý, ale prečo ich nepoužiť ako predlohu na tvarohový koláč?

Potrebujeme:

140 g maslové sušienky

90 g masla Krém:

625 g tvarohu

250 g kyslej smotany

1 vajíčko

170 g práškového cukru

1 horká čokoláda

3 -4 polievkové lyžice arašidového masla

1 čl vanilková pasta

2 polievkové lyžice hladkej múky

Zdobenie:

2 horalky

Postup: V mixéri si rozdrvíme sušienky a pridáme tam maslo, ktoré má izbovú teplotu a minútku pomixujeme v mixéri spolu. Suroviny sa nám krásne spoja. Dáme túto zmes na spodok formy (24 cm), ktorú sme vystlali papierom na pečenie ( pozor iba spodok, kraje formy nech sú bez papiera!). Keksíky uťapkáme lyžičkou, aby boli pekne rovnomerne.

Krém:

Krém pripravíme tak, že všetky suroviny okrem čokolády a arašidového masla na dáme do 1 misky a zmiešame mixérom. Krém by mal byť riedkejší. Potom si ho rozdelíme do 2 misiek na polovicu. Do jednej časti dáme arašidové maslo a do druhého roztopenú horkú čokoládu (ktorú rozpustíme s kúskom smotany na šľahanie). Nalejeme ho do formy tak, že kúsok čokoládovej časti nalejeme na spodok, potom nalejeme celý arašidový krém a na vrch ešte zvyšok čokoládového. Je to zložitejšie, ale dá sa to😋 Pár krát jemne pobúchame, aby nám zmizli vzduchové bublinky. Rúru si predhrejeme na 150° - 160° a pečieme cca 35-45 minút (ale je to individuálne, lebo každá rúra je iná). Po dopečení otvorte rúru a nechajte ešte aspoň polhodinku koláč tam, aby nepraskol. Potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu a dozdobíme podľa vlastných predstáv ale ideálne Horalkou😍😋😎

View this post on Instagram

Tadaaaaa❤️😍 Horalkový cheesecake😊🥧 Horalka je taká naša dlhoročná klasika a mne napadlo spraviť trochu zložitejší (a na druhej strane nie až tak zložitý) cheesecake, ktorý by sa na Horalka aj kúsok podobal a aj tak chutil😙👌 Recept pre vás: 🥧140 g maslové sušienky 🥜90 g masla Krém: 🥧625 g tvarohu 🥜250 g kyslej smotany 🥧1 vajíčko 🥜170 g práškového cukru 🥧1 horká čokoláda 🥜3 pl arašidového masla (ja som použila ten od @nuttycream_skcz s kokosom ešte) 🥧1 čl vanilková pasta @droetker_sk 🥜2 pl hladkej múky Zdobenie: 🥜horalky Postup: V mixéri si rozdrvíme sušienky a pridáme tam maslo, ktoré má izbovú teplotu a minútku pomixujeme v mixéri spolu. Suroviny sa nám krásne spoja. Dáme túto zmes na spodok formy (24 cm), ktorú sme vystlali papierom na pečenie ( pozor iba spodok, kraje formy nech sú bez papiera!). Keksíky uťapkáme lyžičkou, aby boli pekne rovnomerne. Krém pripravíme tak, že všetky suroviny okrem čokolády a arašidoveho masla na dáme do 1 misky a zmiešame mixérom. Krém by mal byť riedkejší. Potom si ho rozdelíme do 2 misiek na polovicu. Do jednej časti dáme arašidové maslo a do druhého roztopenú horkú čokoládu (ktorú rozpustíme s kúskom smotany na šľahanie). Nalejeme ho do formy tak, že kúsok čokoládovej časti nalejeme na spodok, potom nalejeme celý arašidový krém a na vrch ešte zvyšok čokoládového. Je to zložitejšie, ale dá sa to😋 Pár krát jemne pobúchame, aby nám zmizli vzduchové bublinky. Rúru si predhrejeme na 150° - 160° a pečieme cca 35-45 minút (ale je to individuálne, lebo každá rúra je iná). Po dopečení otvorte rúru a nechajte ešte aspoň polhodinku koláč tam, aby nepraskol. Potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu a dozdobíme podľa vlastných predstáv ale ideálne Horalkou😍😋😎 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ #cheesecake #cake #chocolate #sweetcheesecake #food #foodporn #foodgasm #tasty #taste #slovakia #baking #bake #bakery #color #foodie #photooftheday #picoftheday #dnesjem #dnesjim #vkuchyni #fun #mojeranajky #sweet #follow #like #share #ff #uzasnejedlo #klaudirimkarecepty

A post shared by 🍰Klaudi Rimarčíková🍰 (@klaudi_rimka) on

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na blogy@refresher.sk.

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Klaudi Rimarčíková Východňarka z Košíc, ktorá miluje pečenie :)

Chceš vedieť, keď Klaudi_rimka pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.