5 VÝHOD INDICKEJ ASHWAGANDHY

V Ajurvéde sa používa tisícky rokov, no svet západnej civilizácie ju do alternatívnej medicíny adaptoval len nedávno.

Koreň vzácnej indickej rastliny je jedným z najobľúbenejších adaptogénnych bylín. To znamená, že pomáha telu odolávať voči fyzickému a psychickému stresu. Ako? Jednoducho sa prispôsobí potrebám nášho tela!

Znižuje cukor aj cholesterol

Odborné štúdie dokazujú, že ashwagandha priaznivo vplýva na reguláciu cukru u diabetikov, ale aj u pacientov trpiacich schizofréniou. Bylina zároveň pôsobí ozdravujúco pre naše srdce. Redukuje cholesterol a iné nepotrebné tuky, čím pomáha rýchlemu rastu svalov.

Redukuje stres a posilňuje pamäť

V stresových situáciách a pri poklese cukru v krvi, obličky produkujú kortizoly. Ich hladina môže byť v niektorých prípadoch chronicky zvýšená. Dôsledkom je vysoká hladina cukru v krvi a nahromadenie tukov v oblasti brušnej dutiny. Preto ľudia, ktorí užívajú ashwagandhu, sú celkovo koncentrovanejší, lepšie zvládajú stresové situácie a zmieňujú sa u nich prejavy depresie.

Pôsobí protizápalovo

Ashwagandha je pomocníkom nášho imunitného systému. Ten bojuje proti najrôznejším infekciám. Užívaním Ashwagandhy tak predchádzame aj rozličným zápalom.

Prevencia proti rakovine

Asi najväčším benefitom ashwagandhy je, že zabraňuje rastu rakovinotvorných buniek. A to hneď niekoľkých. Pomáha tak pacientom s rakovinou prsníka, pľúc, hrubého čreva, mozgu a vaječníkov. Vytvára reaktívne formy kyslíka, ktoré sú pre poškodené bunky toxické, no neovplyvňujú funkciu zdravých buniek. 

Prírodný kolagén?

Ashwagandha obsahuje bielkovinu slúžiacu na tvorbu podporných tkanív. Udržiava zdravý stav pokožky a pôsobí omladzujúco. Aj preto sa častokrát označuje ako rastlina večnej mladosti.

Indický ženšen, medicínska bylina východných krajín, pôsobí širokospektrálne. Posilňuje telo i myseľ, zlepšuje fungovanie metabolizmu, podporuje reprodukciu a pôsobí ako antioxidant. Jej účinok je badateľný nielen zvnútra, ale aj navonok. Presvedčte sa sami a vyskúšajte priaznivé účinky indického ženšenu.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Danka Šimová pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.