Ako hodnotia "lacnejší" iPhone v zahraničí?

V dnešnom blogu si povieme pár slov k cenovo dostupnejšiemu kúsku iPhone Xr z dielne spoločnosti Apple.

Predstavenie nových, tohtoročných smartfónov s ikonickým názvom iPhone sa nieslo v pomerne kontroverznom duchu. Áno, nové kúsky sú ešte drahšie, a zovňajšok pozmeňujú len minimálne. V súvislosti s novou platformou "X" však Apple predstavil aj cenovo dostupnejší model pod názvom iPhone Xr.

Stojí tento model za ušetrené peniaze, hoci jeho štartovacia cena v zahraničí činí 749 dolárov, a na Slovensku približne 869 EUR? Viac pohľadov na smartfón iPhone Xr prezradili aj nasledujúce zahraničné recenzie.

"The Verge - better than good enough"

Ako inak začať sériu zahraničných recenzií. Svetoznámy portál @theverge venoval pomerne značnú časť svojej videorecenzie použitému LCD panelu. Ten rozhodne má nejaké tie kompromisy (jas či podanie čiernej) oproti OLED panelom, ktoré sú použité vo vlajkových kúskoch XS a XS Max, rozhodne však nejde o zlý panel. Koniec koncov, LCD panely sme bez problémov používali ešte nedávno na modeloch iPhone 8 alebo 7 Plus.

"MKBHD - No Need to Panic!"

Marques Brownlee (@mkbhd) je známe meno medzi poprednými technologickými youtubermi. V jeho hodnotení poukazuje okrem brutálneho výkonu (čip Apple A12) aj na širokú škálu farieb. Favoritom sú podľa tejto recenzie sýta "Product RED" verzia, ktorej kúpou navyše pomáhate príspevkom na dobrú vec, alebo tiež svetlomodrá verzia. Telo zariadenia je hliníkové, a aj to zohralo svoju rolu na finálnom spracovaní zariadenia. Svoje slová takisto venoval jednoducho povedané "rámčekom" okolo displeja.

"Unbox Therapy - The iPhone XR is depressing..."

O relevancii tohto YouTube kanálu sa viedli skutočne dlhé polemiky. Hoci len subjektívny názor Lewisa (@unboxtherapy), ktorý má aktuálne na konte 13 miliónov odberateľov, však nie je možné vynechať. Aj v tomto hodnotení prichádza na pretras obrazovka, konkrétne hustota pixelov na palec, ktorá je totožná so staručkým modelom iPhone 4. Áno, je to pravda, a novinka skutočne obsahuje rovnakú hodnotu 326 ppi pri celkovom rozlíšení 1792 x 828 pixelov.

"Petr Mára - iPhone XR - Unboxing, první pocity, hodnocení a srovnání s iPhone XS"

Certifikovaný "Apple tréner," pravdepodobne najstarší český youtuber a vo svojom odbore skutočný odborník. Aj u našich českých susedov vznikajú pútavé videá ktoré hodnotia iPhone Xr. Nechýba "unboxing" či porovnanie s drahším modelom XS. Vo videu nechýba ani zmienka o chýbajúcej podpore "Force Touch" technológie, ktorá je čiastočne nahradená dlhým podržaním určitej ikonky. Toto video zaujme najmä priaznivcov netradičnej "koralovej" varianty. Podrobnejšie myšlienky následne Petr (@petrmara) zhrnul aj vo svojom druhom videu s názvom "iPhone Xr - Ten nejlevnější z nejlepších!"

Poďme na chvíľu aj na Slovensko

Áno, aj u nás na Slovensku si už v týchto dňoch môžete nový iPhone Xr zakúpiť. Tento smartfón sa nachádza vo výhodnej ponuke u viacerých mobilných operátorov, a tak sa neváhajte pozrieť aj na web toho vášho.

Paradoxnou situáciou je to, že Apple až do spustenia predaja, ktoré sa odohralo približne mesiac neskôr po oficiálnom predstavení, neukázal žiadny ochranný obal či iné príslušenstvo "na mieru." Postačiť si tak musíte s vyššie spomínanou širokou paletou farieb, ktoré sme si mohli naposledy prezrieť napríklad na iPhone 5C.

Kúpiť či nekúpiť?

Aký je teda verdikt podľa zahraničných recenzií? Ak hľadáte to najlepšie, a teda aj najdrahšie od spoločnosti Apple, toto nie je vaša cesta. Naopak, skutočne výkonný telefón, ktorý síce prináša niekoľko kompromisov bude ideálnou voľbou pre tých používateľov, ktorí vedia oceniť operačný systém iOS, hľadajú dobrý pomer cena/výkon a zároveň vyžadujú "odkusnuté jabĺčko" na zadnej strane zariadenia.

Zdroj: pixabay.com, unsplash.org, theverge, MKBHD, Unbox Therapy, Petr Mára

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
6
Poslať správu
Technologický nadšenec, občas prehnaný detailista.

Chceš vedieť, keď Slavo Dzuričko pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.