PONDELOK

Pokračovanie krátkeho úvodu

"Zajtra si prejdeme včerajšok."- Táto veta bola na konci predošlého, veľmi krátkeho príspevku.

A zajtra, nebolo zajtra. Ale až dnešok je tým dňom.

Otázky snáď zodpovedané, každý však mohol prísť na niečo úplne iné.

Poďme sa teda pozrieť na ten náš začiatok pracovného týždňa, ktorý voláme pondelok.

Máme ráno a opäť nás z pokojného, či nepokojného spánku strháva zvuk budíku. Pre jedného človeka je to útrapa. Zas musí vstávať, aj keď by radšej zostal ešte zopár hodín pod perinou. Opäť musí pozbierať tých pár síl, ktoré ešte má, aby sa vôbec postavil z postele a nezmeškal šichtu. Ževraj poobedná dnes? Výborne! Vďaka nej môžem ešte poleňošiť v posteli a nič nerobiť. A tak, o pár hodín neskôr, vstávam ešte viac dotlčený a s nechuťou ísť znovu na to miesto, kde musím drieť osem, dvanásť, občas aj šesťnásť hodín. Ach! Prečo len ja musím chodiť do takejto roboty?... Kvôli čomu som stále smutný a nenaplnený? Zas mi zostalo pár drobných a ja neviem, ako prežijem do ďalšej výplaty... Dalo by sa kľudne pokračovať, niektorí to už majú tak hlboko pod kožou, že nič krajšie im už ani cez hlavu neprejde, a ak aj prejde, hneď nájdu prinajlepšom tritisíc ďalších dôvodov na to, ako sa to nedá zmeniť.

Ale potom tu máme aj ľudí, ktorí svoju prácu zbožňujú. Radi vstávajú už skoro ráno pred budíkom po kvalitnom spánku, usmiaty od ucha k uchu si spravia pár ranných rituálov, alebo sa len tak radujú z nového dňa a začínajú ho s ľahkosťou a vďačnosťou za to, že su stále tu. Pozorne si všímajú prebúdzajúcu sa prírodu naokolo a dýchajú hlbokými dúškami čerstvý kyslík nového dňa.

Práve ľudia z druhého príkladu su tí, od ktorých čerpám inšpiráciu a zároveň som rád, že patrím taktiež k takým, ktorí svoju prácu zbožňujú. A čo je na tom najlepšie? No predsa to, že si zarábam svojím hobby.

Najviac najlepšie je, keď robíte čo milujete a milujete to, čo robíte:)

To je zároveň mojím mottom: "Robím, čo milujem, a milujem, čo robím"

A samozrejme, úsmev! S ním je všetko krajšie! Ale to je už iná kapitola a na tú sa pozrieme inokedy.

Tak čo, do ktorej skupiny ľudí patríte Vy?

Môžete sa o to podeliť priamo v komentári pod "článkom". Pekný týždeň všetkým praje Freďo:)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
Animátor voľného času, ktorý sa rád blázni, fascinuje ho detský svet a snaží sa učiť od týchto "malých" stvorení všetko, čo sa len dá. Zároveň tvorí programy na aktívne vyplnenie voľného času pre všetky vekové kategórie i pre všetkých. Pracuje na sebe každý deň aby stále napredoval a bol vždy lepším, než bol včera:)

Chceš vedieť, keď Frederik Šmýkal pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.