23.10.2017 12:34

Rozhovor pri cige

Emo (nie)je pre deti

Fajčím cigu pred barom. Paradoxne som chcel ísť na chvíľu preč od ľudí nadýchať sa čerstvého vzduchu, no zároveň si plním pľúca nikotínom.

Zdravím típka s frajerkou a dávame sa do reči. Znásilňujeme konverzáciu klasickými otázkami tipu... "Ako sa máš?" "Kde teraz pracuješ?" "Stále piješ a fetuješ?" Človek si časom vytvorí masku, aby nerozoznali naše city a dotyčná osoba len počuje to čo chce počuť. Teraz sa spýtal: "Čo to máš na ruke??" Mal som tam dve čerstvé popáleniny od zadusenia cigou. Vravím: "To som len pri poslednom Morganovy priveľa spomínal" Jeho odpoveď ma trocha šokovala "Vieš, aj moja frajerka priveľa premýšľa" Odhrnula si rukáv a mala tam niekoľko čerstvých rán od želetky, priveľa jaziev a popáleninu asi 3dni starú. Nejde len o to... Celý čas som vnímal prítomnosť svojho kamaráta, ale ju som si absolútne nevšímal a to stála vedľa mňa. Táto na oko nevinná žena mi pripomenula čím sme.

Sme neviditeľný pre okolie aj napriek tomu, že sa výstredne obliekame. Máme kamenné tváre, ktoré sem-tam stihne úsmev, no nedávame na javo týranie. Sme nenávidení, samotný v tme kde svieti slnko na čierno. Depresiu nám prečítaš z očí aj keď su obklopené viečkami.

Dofajčil som cigu, pochválil som tej babe topánky a rozlúčil sa snimi. Samozrejme celý prietok myšlienok som si nechal pre seba, ale pri týchto okamihoch slová netreba. Ona taktiež vedela s kím sa stretla. A to je celkom smutné ako sa spoznavajú deti depresie.

Zdroj: Aspirin

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
/FB: Depresie z prízemného podlažia/

Chceš vedieť, keď Aspirin pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
12.12.2018 12:28
Odpočívam v tieni lámp
4.12.2018 15:07
Where is my mind?
4.11.2018 13:20
Rum, popper a EXIL club