Ako sa naučiť angličtinu štýlovo

Žijeme v uponáhľanej dobe. Denne sa na nás valí množstvo informácií, povinností a za 24 hodín by sme toho chceli stihnúť podstatne viac. Do toho všetkého sa ešte aj učiť? Zabudnite!
Tento článok je od Speaking Friends, obľúbených jazykových kurzov cez internet. Ak sa chcete učiť z pohodlia domova, otvorte si www.speakingfriends.sk.

Popri každodennej rutine a pod ťarchou povinností už len málokomu z nás ostáva čas a energia podniknúť niečo extra. Svoje hobby a veľké plány v štýle “ako zlepšiť svoje ja” presúvame na zajtra, na budúci mesiac, či ďalší rok.

Na vedľajšiu koľaj neraz odsúvame tiež aktivity, ktoré prospievajú nášmu fyzickému, ale aj duševnému zdraviu. Štatistiky ukazujú, že iba niečo cez 30% ľudí pravidelne cvičí. Ešte menšie percento sa venuje sebarozvoju. A tak snívame, dávame si predsavzatia, vytyčujeme si ciele, ktoré len málokedy dotiahneme do zdarného konca.

Zabúdame sami na seba

My ľudia sme už raz takí - na konci roka potom sumarizujeme, čo nám život priniesol a predstavujeme si, čo nás asi čaká. Chceme viac cvičiť, zdravšie jesť, viac sa venovať rodine alebo hľadáme spôsoby, ako sa naučiť angličtinu. Koľko z takých predsavzatí sa nám však podarí naplniť?

Pritom to chce len trošku sebadisciplíny, urobiť prvý krok, rozbehnúť pomyselný vlak a naskočiť naň. Potvrdiť to môžu všetci tí, ktorí sa rozhodli so svojim životom niečo urobiť a nevzdali sa po prvom nezdare.

Nový začiatok

Nech sa už rozhodnete pre čokoľvek, výhovorky na nedostatok času hoďte za hlavu. Času máme všetci rovnako, no ako s ním nakladáme, je individuálne. Nečakajte na nový rok, ani na nový mesiac, začnite hneď!

Nahláste sa na kurz jógy, dohodnite si stretnutie, ktoré už dlho odkladáte, alebo zistite, ako sa naučiť angličtinu vďaka výhodám, ktoré ponúkajú dnešné technológie.

Ako sa naučiť angličtinu v akomkoľvek veku

Cudzie jazyky dnes patria k povinnej výbave každého, kto chce v zamestnaní uspieť. Uľahčujú nám tiež fungovanie v bežnom živote, obzvlášť po príchode internetu či otvorením hraníc.

Už dávno to nie je záležitosť výlučne mladých, chuť učiť sa nové veci pertrváva do vysokého veku a dnes nie je raritou stretnúť babičku, ktorá sa v snahe komunikovať s vnúčatami na druhom konci sveta naučila anglicky online.

Lásku k jazykom sa snažíme vštepiť už svojim deťom, pretože vieme, pre úspech budú musieť vedieť, ako sa naučiť angličtinu.

Vyťažte z každej situácie maximum

Ak chcete byť úspešní, základom je zabudnúť na výhovorky a využiť to, čo dnešná doba ponúka a čo nás vlastne sprevádza na každom kroku - technológie.

Spojte príjemné s užitočným a začnite študovať cudzí jazyk online! Je to jednoduchý, účinný a zábavný spôsob, ako dostať angličtinu pod kožu.

Vedeli ste? Spoločnosť Microsoft urobila prieskum, na základe ktorého až 80 percent ľudí na Slovensku vlastní nejaké inteligentné zariadenie. Zatiaľ čo u mladých sú to skôr smartfóny, u ľudí nad 45 rokov sú to hlavne stolové počítače a notebooky.

Prečo teda nevyužiť výhody, ktoré dnešná doba poskytuje a neskúsiť angličtinu online dostupnú na akomkoľvek zariadení? Učenie cudzích jazykov takouto formou má mnoho výhod:

1. Vaše študijné materiály máte stále so sebou, postačí vám akýkoľvek počítač, tablet alebo smartfón.

2. S angličtinou online sa jednoducho začína, nepotrebujete nič sťahovať, ani inštalovať.

3. Učíte sa bez stresu, v pohodlí domova (alebo kdekoľvek inde, kde máte pripojenie na internet).

4. Nikam necestujete, šetríte teda čas aj peniaze.

5. S online kurzom študuje hoci aj celá rodina.

6. Sami si určujete tempo štúdia, ako sa naučiť angličtinu.

7. Nepotrebujete žiadne učebnice cudzích jazykov, ani slovník.

8. Kedykoľvek sa môžete vrátiť a zopakovať si už naučené.

9. precvičujete si zároveň čítanie aj písanie tak, aby ste si zlepšili svoje jazykové zručnosti na viacerých “frontoch”.

10. Okrem vedomostí, ktoré takto “nasajete”, sa dostaví aj dobrý pocit, že robíte niečo pre seba a to je na nezaplatenie.

Kde je vôľa, tam je cesta

Existuje veľa spôsobov, ako sa naučiť angličtinu a nemožno s určitosťou povedať, ktorý je ten najvhodnejší. Každému vyhovuje niečo iné - niekto sa rád učí v kolektíve, iný sa rád venuje samoštúdiu v kľude osamote.

Všetci však majú niečo spoločné: spája ich chuť na sebe pracovať, rozvíjať sa a posunúť svoje hranice vyššie.

Iba prvý krok je ten najťažší. Začnite teda ešte dnes - stačí sa naučiť jednu novú anglickú frázu.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
Speaking Friends je angličtina pre samoukov online. Čo to znamená? Dajme si krátky test: - Si skôr introvert? - Vieš sa o seba postarať? - Nechýba ti odhodlanie? - Dokážeš sa koncentrovať? Ak si na väčšinu otázok odpovedal(a) áno, máš na samo štúdium dobré predpoklady. Úspešný samouk sám začne, keď je treba, motivuje sa a svoje ciele dotiahne až do konca. Znie to zaujímavo? Potom ti chýba už len jedna vec, aby si sa hneď teraz začal(a) vzdelávať, pracovať na sebe a posúvať sa vpred. A to je kvalitný online kurz. Preto sme s láskou vytvorili Speaking Friends - originálny slovenský kurz angličtiny pre samoukov, vďaka ktorému získaš zo svojho štúdia maximum.

Chceš vedieť, keď Speaking Friends pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.