23.10.2017 23:59

Paradox

"Počkám, kým bude zelená."

Podvečer pri sedmičke ríbezľového vína mi Skit vravel príbeh. Povedal, že ak to dorozpráva mám mu povedať svoj názor.

Kráčal raz (nie prvý) v meste po jednej zo svetelných križovatiek asi okolo jednej poobede okolo sekáčov a obchodov s rýchlim občerstvením. Obloha bola sivá, vzduch bol ťažký ako vždy a okolo kráčali nervózny ľudia s rannej smeny taktiež na pohľad nepríjemný. Skit si všimol kamión s návesom, ktorý dostal zelenú ešte predtým než by stihol zastať a zaradiť jednotku. Odbočil do ľavej strany bez akéhokoľvek tušenia alebo intuície k nejakej autohavárií aj napriek tomu, že sa to predvídať nedá. Jedna staršia paní asi okolo s Libertou nsedemdesiatkyepochopila riziko situácie a s domnienkou "nesmrteľnosti" nepribrzdila, a rútila sa priamo medzi kamión a jeho návesu. Neišla ani tak prirýchlo, no niekoľko tonové motorové vozidlo si nevyberá akej si povahy, názoru či pleti proste ťa zoberie pár metrov zo sebou a upraví ti zamračený výraz na trocha rozhádzaný spolu s telom. Tej pani ten náraz utrhol sánku a zlomilo kľúčne kosti. Z čeľuste ostalo len pár zubov a vyplazený jazyk. Nepomohol jej ani zavesený ruženec okolo jej krku. Nebola to chyba vodiča. Išiel na zelenú a dbal na všetky predpisy cestnej premávka tak ako aj na ich riziká. S kamiónu vystúpil mladý chalan, ktorý nemohol mať ani 30 rokov. Skit povedal, že tú bolesť, ktorú videl aj ucítil. Chlapík si pevne stískal vlasy ba priam ich trhal z hlavy, kľačal na kolenách a slzy čo mu stekali z lícnych kostí zmývali krv na ceste ako videl jej zohavené telo.

"Ešte chrčala a šklbala telom" povedal Skit.

Ľudia z námestia utekali pozrieť sa na tú story, trhali z vreciek mobily a dokumentovali fotoaparátom situáciu. Človek by si pomyslel, že sa práve nachádza na červenom koberci s celebritami, keď všade videl tie záblesky. Napriek tomu davu zaostalcov sa našli traja dobrovoľníci, ktorý zasahovali pri tejto neobvyklej udalosti. Dve paní dávali prvú pomoc starenke a tretí bol muž čo upokojoval vodiča, ktorý sedel na obrubníku a sám seba objímal v potoku sĺz. Záchranka prišla pomerne rýchlo. Naložili na nosítka starú pani a urýchlene odviezli do najbližšej nemocnice za sprievodu majákov. Mladého vodiča prezreli na ulici či nemá nejaké zranenia. Nevedel ani rozprávať, celý sa chvel a sanitár mu dal len kyslíkovú masku. Skit sa v tieni stromu ešte chvíľu prizeral a odchádzal do svojej obľúbenej herni na ruletu a popíjať Bourbon.

Onedlho sa dozvedel, že ten mladí kamionista o dva dni po tej zrážke spáchal v sklepe samovraždu obesením koženým opaskom. Mal ženu a dve deti. Nezvládol pomyslenie na to, že môže byť vrah a psychicky to nezvládol aj napriek tomu, že mal ešte dlhú cestu pred sebou, svoje sny, deti, ktoré ho milovali a ženu o ktorej neviem či ho milovala, ale vraj skolabovala, keď mala identifikovať jeho telo. Paradoxne starenka to prežila. Po niekoľkých operáciach a antibiotík sa po pol roku zotavila a odcestovala domov za svojím psom kedže je vdova.

Aké pocity musel mať ten chalan posledné hodiny pred tým než urobil tak zásadné rozhodnutie. Koľko smútku a viny čo okolo tancovali. Skit chcel počuť môj názor, ale ja som len vytiahol Camelku, silno potiahol a nechal si názor pre seba.

zdroj: Aspirin

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
/FB: Depresie z prízemného podlažia/

Chceš vedieť, keď Aspirin pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
12.12.2018 12:28
Odpočívam v tieni lámp
4.12.2018 15:07
Where is my mind?
4.11.2018 13:20
Rum, popper a EXIL club