Iný neznamená horší

Úvodné slová, tzv. prológ

Úvod článku ako z učebnice alebo románu, avšak lepší mi nenapadol...

Zdravím všetkých vás, ktorí ste klikli na nadpis tohto blogu a venujete mu pár minút svojho času. Keďže som mladý, 22 ročný chlap(ec), ktorého plne zasiahla doba internetu a sociálnych sietí, rozhodol som sa využiť ich silu na to, aby som spoločnosti niečo prieniesol. Teda, taký je zámer, výsledok je na vás. Myslím si totiž, že pomaly prichádza čas, kedy začne hýbať vecami naša generácia.

Nebudeme sa tu baviť o politike, rase, pohlaviach, kto je lepší hudobný interprét, alebo futbalista, keďže sotva má každý z nás (tak ako aj ja) dostatočný prehľad vo všetkých témach. Avšak jednu vec by sme mali všetci ovládať spoločne. Byť slušný.

Aký je to slušný človek?

Tých, ktorých neodradila téma, ktorú ste pred pár sekundami prečítali, vítam v tejto časti.

Slušnosť je vlastnosť prejavujúca sa správaním podľa istých pravidiel kultúry, spoločnosti, štátu a podobne. Čo je niekde slušné a samozrejmé, inde byť nemusí.

Ale určite nejdeme do hĺbky, nejdeme skúmať kultúry a ich zvyklosti, ostaneme na Slovensku, v hlavách prevažne mladých ľudí. Odmalička nás totiž učia rodičia/učitelia/kamaráti tomu, ako byť v rôznych situáciách slušný. Pre mňa samozrejmé veci sa však dosť často zo spoločnosti vytrácajú na úkor štýlu, lenivosti, (ne)inteligencie a iných aspektov.

Nechcem byť učiteľ a poučovať

Ale nechcem byť ani ten, ktorý sa bude nečinne pozerať a spoza počítača nadávať na všetkých okolo, že nič pre svoju zmenu nerobia. Ak sa niekedy aspoň raz zamyslíš nad slovami, o ktoré sa v nasledujúcej sérií s tebou podelím, bude to mať zmysel. A ak aj nie, s kľudným svedomím môžem povedať, že som sa snažil.

Čo od toho očakávať?

Otázka dôležitá pre mňa, aj pre vás. Budem sa snažiť poukázať na veci, ktoré mne osobne v spoločnosti chýbajú a vysvetliť ich význam. Bez rozkazovania, bez poučiek. Posnažím sa vyučiť silu, dostupnosť a dôveryhodnosť internetu na to, aby sme sa spoločne nad sebou zamysleli. Je coolovejšie sa niečo naučiť z refresheru, ako od učiteľky, no nie? Kto by im predsa dal za pravdu, keby o tom nepísali na nete.

Čoskoro začíname... ;-)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
5
Poslať správu
Ambiciózny, so snami a víziami. S chuťou a odvahou byť tým, ktorého si zapamätajú (snáď v dobrom). Všetci sa celý život učíme.

Chceš vedieť, keď Bedfrnt pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.