"Ak chceš stíhať, najskôr sa zastav,...

lebo ťa tvoja duša nikdy nedobehne, ale za to ty... dobehneš svoju smrť!"- Domorodci

Poznáte tie vety?:

"Šťastný budem konečne vtedy, keď zarobím prvý milión..."- alebo -"Precestujem celý svet a vďaka tomu nájdem svoje vysnívané šťastie." či "Postúpim na vyššiu pozíciu a začnem žiť život svojich snov" a samozrejme zaklínadlá typu: "Od zajtra začínam..." Od zajtra. Od zajtra a ešte raz Od zajtra!

Všetko naše šťastie a spokojnosť zakladáme na budúcnosti o ktorej ani nevieme, čo nám vlastne prinesie. Zabúdame pri tom žiť v prítomnosti. Všetko, čo sa deje je TERAZ. Vnucujeme si, že veci sa teraz zmeniť nedajú, že na to potrebujeme to či ono, a pri tom, jediný možný čas na tú zmenu je TERAZ.

Nikdy nevieme, čo nám osud prinesie do cesty. Netušíme, koho stretneme, aký názor sa nám zmení a ani koľko času nám vlastne zostáva.

Zajtrajšok berieme ako samozrejmosť a tak spokojne márnime čas nepodstatnými vecami: prácou, ktorá nás nebaví a rečami, ktoré nám odvracajú pozornosť od pekných vecí a všetkého, čo je naokolo.

Kedy naposledy ste sa zastavili a poobzerali sa poriadne okolo seba?

Kedy naposledy ste si poriadne vychutnávali letný vánok, štebotanie vtáčikov, šum lístia, teplo slnečných lúčov či iné nádherné zvuky a čará prírody?

Aj nad tým rozmýšľate alebo sa rovno nechávate omámiť výhovorkami typu, na takéto pozastavenie nemám čas, mám veľa práce, bývam v meste, je tu hluk a pírodu mám ďaleko?.. Veď odpisovanie na sociálnych sieťach či mailoch je dôležitejšie. Prezeranie si príbehov, ktoré ľudia pridávajú je zábavnejšie...

Už aj keď si náhodou pozrieme nejaký skvelý film, ktorý nám dodá inšpiráciu, bežíme do najbližšieho kníhkupectva po knihu, ktorá nás namotivuje, no veľa krát ju ani nedočítame a znovu spadneme do starých koľají.

Komu z vás sa to už stalo?

Komu sa to stáva pravidelne?

Skúste o tom popremýšľať.

V dnešnej dobe, kedy sa tá vysnená sloboda vytráca, "vďaka" moderným technológiam, či telefonátom od šéfa, ktoré prichádzajú ešte aj v nedeľu počas raňajok.

Poprípade si tú prácu berieme my samy so sebou aj na víkend a nevieme sa poriadne uvolniť...

Ale chceme byť šťastný. No MY sme tími, ktorí sa o to všetko oberajú...

Takmer nikto si neuvedomuje, že šťastie je o nastavení mysle. Pozrime sa na tých, ktorí sú na tom "horšie" ako my a cez to všetko žijú šťastnejší a naplňujúcejší život...

Nemajú nohy, sú nevidiaci, majú "len" jednu ruku a bez problémov pri tom dokážu robiť to, s čím chceme začať od pondelka. Áno, cvičia!

Alebo sa venujú niečomu inému. No my cez to všetko, čo máme, sa dokážeme denno denne sťažovať na život, na nepriazeň osudu, na počasie, na ročné obdobie... A pri tom si neuvedomujeme, že MY SAMI sme strojcami svojho šťastia.

Preto mám pre vás špeciálnu výzvu. Nazval som ju, výzva vďačnosti.

Každý deň po zobudení je za čo ďakovať. A ak náhodou nebudete vedieť, za čo by ste v dané ráno mohli poďakovať, nahmatajte si pulz. Mnohí sa toho rána už nedožili a vy ste ešte dostali od života ďalšiu šancu začať od znova, no tentokrát o čosi lepšie, než včera. Pamätajte, dnešok je nový začiatok. Využite ho naplno.

Ak by ste sa však radi inšpirovali k tomu, za čo všetko môžete ďakovať, pozrite sa nový instagramový profil @dnesdakujemza

Link na profil: https://www.instagram.com/dnesdakujemza/

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Animátor voľného času, ktorý sa rád blázni, fascinuje ho detský svet a snaží sa učiť od týchto "malých" stvorení všetko, čo sa len dá. Zároveň tvorí programy na aktívne vyplnenie voľného času pre všetky vekové kategórie i pre všetkých. Pracuje na sebe každý deň aby stále napredoval a bol vždy lepším, než bol včera:)

Chceš vedieť, keď Frederik Šmýkal pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.