Makové lievance

Hovorí sa, že v jednoduchosti je krása a ja som si všimla, že to tak funguje aj vo svete foodblogerov. Čím jednoduchší recept, tým väčší záujem. Je to však logické.

Človek v dnešnej dobe nemá čas na komplikované recepty a preto uvíta čo najjednoduchší spôsob prípravy.

Tieto lievance milujem. Podobných receptov existuje mnoho – napr. vo vegan verzii iba banán a ovsené vločky alebo v “bezmúčnej” verzii iba banán a vajcia… Mne sa však najviac osvedčil tento. Lievance sa zakaždým zaručene vydaria a vždy môžete vyskúšať novú príchuť. Dnes som zvolila mak, no odporúčam aj škoricové, vanilkové, jablkové či čučoriedkové v letnej sezóne.

Potrebujeme:

2 banány

4 vajcia

6 PL ovsených vločiek

2 PL mletého maku

štipka vínneho kameňa

hroznový olej

1. Banány rozmixujeme s vajíčkami.

2. Pridáme ovsené vločky, vínny kameň a mletý mak. Ja som si na kávovom mlynčeku zomlela celý ale môže použiť aj už zomletý. Len pozor aby nebol zbytočne s pridaným cukrom.

3. Na palacinkovej panvici rozohrejeme trošku hroznového oleja a postupne vypečieme lievance.

4. Lievance podávame s džemom, javorovým sirupom, či orechovým masom podľa chuti.

Lievance si môžete pripraviť na raňajky, ako dezert, do školy pre deti na desiatu alebo na cesty. Z tejto dávky vám vyjde 12 kusov.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
5
Poslať správu
Volám sa Patrícia a blogujem v oblasti histamínovej intolerancie, ktorú mi zistili v roku 2015. Od vtedy sa aktívne venujem tvorbe receptov, radím histaminikom z vlastných skúseností a tento rok som vydala svoju prvú kuchársku knihu venovanú tejto téme.

Chceš vedieť, keď Hitjezdravozit pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.