Kedže my histaminici by sme klasickú čokoládu nemali (v malom množstve kvalitná z nepraženého kakaa mnohým pokročilejším dobre prejde), väčšinou siahame po bielej. Lenže ja mám k HIT ešte pridruženú aj alergiu na bielkovinu kravského mlieka, takže mne ani biela čokoláda nespôsobuje pôžitok. Skôr naopak.
A preto som sa rozhodla vyskúšať recept, ktorý som kedysi videla na Pintereste a zaujal ma, pretože v ňom nebol žiaden mliečny produkt a s menšími úpravami som ho prispôsobila aj histamínovej intolerancii. ;)
Potrebujeme:
100g kokosového oleja (môže byť voňavý, aspoň dostane koláčik aj jemne kokosový nádych) – ale pokojne použite aj rastlinné maslo alebo pre nevegan verziu klasické
100g jablkového pyré (pre zrýchlenú verziu môže byť 100% jablková výživa – ja mám rada napr. tú z DMky)
90g trstinového cukru
125g hladkej špaldovej múky
1 ČL prášku do pečiva bez fosfátov
½ ČL škorice
štipku tahitskej vanilky
štipku soli
1. Kokosák si roztopíme a metličkou vymiešame s cukrom. Následne primiešame jablkové pyré.
2. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva, škoricou, vanilkou a soľou.
3. Prisypeme ju k mokrej zmesi a poriadne metličkou rozmiešame.
4. Cesto nalejeme do pripravenej formy rozmerov 20x30 cm vystlanej papierom na pečenie.
5. Blondie pečieme pri 170°C 25 minút.
6. Necháme ho úplne vychladnúť a až potom nakrájame na kocky.
Pozn. Pre inakosť receptu sa môže jablkové pyré nahradiť iným, napríklad sezónnym - marhuľovým. :)
Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].
Chceš vedieť, keď Hitjezdravozit pridá nový blog?
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.