Potrebujeme – na korpus:
100g arašidového masla
40g datľového sirupu (pre nevegan verziu môžete použiť med)
40g kokosového oleja
¼ ČL cejlonskej škorice
štipku soli
20g mletých ľanových semienok (ja som použila 10g zlatých a 10g hnedých)
10g chia semienok
50g hrubých ovsených vločiek (pre bezlepkovú verziu použite bezlepkové vločky)
za hrsť nasekaných mandlí
Na plnku:
50g kukuričného škrobu alebo tapiokového
štipku tahitskej vanilky
40g trstinového alebo kokosového cukru
350ml kokosového mlieka
2 PL strúhaného nesíreného kokosu
1. Arašidové maslo, med a kokosový olej rozpustíme v hrnci na miernom plameni. Ochutíme soľou a škoricou.
2. K tekutej zmesi pridáme ostatné suroviny a zamiešame.
3. Do formy na biskupský chlebík vložíme papier na pečenie a vysypeme do nej cesto. Rukami ho potľapkáme po celom obvode a necháme stuhnúť po vychladnutí v chladničke cca hodinku.
4. Medzitým si pripravíme plnku uvarením pudingu z kukuričného škrobu, cukru, vanilky a kokosového mlieka. Po odstavení z ohna pridáme strúhaný kokos.
5. Následne mierne vychladnutú plnku nalejeme do formy na korpus a znovu odložíme tuhnúť do chladničky.
Extra tip: Z jedného receptu môžete dostať aj dva, pretože ak pudingový krém na vrch nenatriete, korpus jednoducho nakrájajte a dostanete domáce fit tyčinky. :) Tie si so sebou môžete vziať do školy, do práce alebo na cesty. Mne osobne z celého dezertu najviac chutil práve ten korpus. :)
Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].
Chceš vedieť, keď Hitjezdravozit pridá nový blog?
Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.