Domáca mango zmrzlina

Máš aj ty nejakú potravinovú alergiu, intoleranciu alebo si jednoducho zástancom domácej kuchyne bez zbytočných pridaných farbív a ochucovadiel?

Tak potom verím, že ťa tento jednoduchý recept zaujme. :)

Ja osobne domáce zmrzliny milujem. Teda, ja milujem zmrzlinu všeobecne, no žiaľ, nemôžem si ju dať kdekoľvek a kedykoľvek. Mojim najväčším problémom (okrem HIT - histamínovej intolerancie) sú mliečne produkty - najmä tie kravské - a veru bez nich sa väčšina zmrzlín nezaobíde. I keď, aj o tomto by sa dalo polemizovať, keďže v dnešnej dobe, najmä v hlavnom meste, je vegánskych zmrzlín pomaly viac ako klasických. Keď však v hlavnom meste nebývate a dostanete sa tam kvôli pracovnej vyťaženosti raz za mesiac, je to pramálo. Aspoň pre niekoho, kto by zmrzku dokázal jesť od rána do večera. :D

A práve preto som si tento rok zaobstarala aj zmrzlinovač. Ide to samozrejme aj bez neho, však doteraz som si zmrzliny i nanuky robila tak, ale keď už som mala tú možnosť vyskúšať ho, hovorím si, prečo nie. A veru, osvedčil sa. Ak by vás to zaujímalo, nemám žiaden predražený megastroj. Ide o jednoduchý ručný zmrzlinovač od Tescomy, ktorý je, myslím si, cenovo dostupný a hlavne spĺňa účel (nejde o žiadnu reklamu). ;)

Domáca mango zmrlina

Na prípravu zmrzliny najskôr musíme zamraziť zmrzlinovač. Nádobku vložíme na cca 18 hodín do mrazničky aby sa poriadne vychladila.

Ingrediencie:

1 mango

2 banány

2 lyžičky medu (pre vegan verziu namiesto medu použite iné sladidlo)

100ml vychladeného mätového čaju

1. Uvaríme čaj z čerstvých lístkov mäty a necháme ho vychladnúť.

2. Banány aj mango ošúpeme a nakrájame. Odložíme v nádobkách do mrazničky na 3-4 hodinky (aby boli mierne zmrznuté, no nie na kameň).

3. Ovocie potom vložíme do mixéra, pridáme med a zalejeme vychladeným čajom.

4. Rozmixujeme dohladka.

5. Vytiahneme zmrzlinovač z mrazničky a vlejeme doňho zmrzlinu. Niekoľko minút miešame, kým sa nevytvorí zmrzlinová konzistencia a na záver už len špachtľou zmrzlinu vyberieme, premiestnime do nádobky a odložíme do mrazničky.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na blogy@refresher.sk.

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Volám sa Patrícia a blogujem v oblasti histamínovej intolerancie, ktorú mi zistili v roku 2015. Od vtedy sa aktívne venujem tvorbe receptov, radím histaminikom z vlastných skúseností a tento rok som vydala svoju prvú kuchársku knihu venovanú tejto téme.

Chceš vedieť, keď Hitjezdravozit pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.