Majestátne jaskyne Batu

Je ťažké uveriť, že len pár kilometrov z centra mesta sa nachádza takáto nespútaná časť Kuala Lumpur- Jaskyne Batu, ktoré sú jedným z najposvätnejších hinduistických miest uctievania.

Akonáhle sme dorazili, privítali nás obrovskou zlatou sochou hinduistického boha Lorda Murugana. Ten strážil nielen jaskyne, ale takisto aj 272 schodov vedúcich do nášho cieľa. Takáto cifra sa môže zdať odradzujúca, ale nás ťahala túžba vidieť, čo tieto jaskyne ukrývajú. Popri zdolávaní maličkých schodov sme mohli pozorovať armády opíc, ktoré hľadali rýchle občerstvenie. Ak nejakí ľudia mali jedlo v ruke, boli okamžite vnímaní ako potenciálny cieľ. A neoklamete ich prázdnou šupkou od banána, pretože ako vďaku Vám ju hodia naspäť s diabolským pohľadom. :)

Akonáhle sme zdolali menšiu výzvu, naskytol sa nám pohľad na tento nádherný zázrak prírody formovaný až 400 miliónov rokov! Vysoké vápencové steny a strop s rôznymi skalnými útvarmi boli pokryté divokými rastlinami a prirodzené svetlo prichádzajúce z otvorov dotváralo naozaj mystickú, magickú a tajomnú atmosféru. Tieto prírodné úkazy v sebe ukrývajú aj prekrásne vodopády, pozorovaním ktorých by som mohla stráviť aj celý deň. Pre to všetko bola návšteva Batu Caves nezabudniteľným zážitkom a zlatým koncom nášho pobytu v Malajzii.

Xx

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
Nikoleta Ivankova-Macejova Second Runner-Up Miss Universe Bikini World Traveller/ Blogger/ Model I love Travel, Fashion & Dogs. Follow me to explore the world together

Chceš vedieť, keď nikoleta.ivankova.m pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
13.12.2017 22:19
Welcome to Miami Beach!
5.12.2017 19:52
Singapur