Mesto v džungli- Kuala Lumpur

Vlhká džungľa Kuala Lumpur nás privítala hneď, ako sme vystúpili z lietadla. Táto metropola západnej Ázie vznikla ako zhluk chatrčí, ktoré vybudovali uprostred divokej džungle hľadači cínu.

Dnes je to žiarivé veľkomesto posiate mrakodrapmi a popretkávané širokými diaľnicami.

Tomuto mestu dominujú ázijské „dvojičky“ Petronas Towers, kedysi najvyššie stavby sveta, a telekomunikačná veža Menara KL. Tá je dodnes jednou z najvyšších na svete. Z tej výšky je možné vidieť, ako betónová džungľa stále zápasí o nadvládu s prírodou.

Hoci je Malajzia islamská krajina, nečakajte ženy zahalené od hlavy až po päty. Spája sa tu viacero kultúr – najmä indická, čínska a malajská – do jedného pestrofarebného etnického koktailu.

Jedným z unikátnych zážitkov bola návšteva najväčšieho vtáčieho parku s voľným pohybom na svete. Ak aj vy máte radi vtáky rôzneho druhu, neváhajte a zájdite si vytvoriť nových lietajúcich priateľov, s ktorými prídete do skutočného osobného kontaktu.

Okrem prírodných krás môžete hodiny vetrať peňaženku v nákupných centrách, akým je napríklad Suria KLCC (nákupné centrum v srdci Petronas Towers) alebo na slávnom trhu na Ulici Jin Petailing v čínskej štvrti.

Xx

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Nikoleta Ivankova-Macejova Second Runner-Up Miss Universe Bikini World Traveller/ Blogger/ Model I love Travel, Fashion & Dogs. Follow me to explore the world together

Chceš vedieť, keď nikoleta.ivankova.m pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
13.12.2017 22:19
Welcome to Miami Beach!
5.12.2017 19:52
Singapur