Kam sa ísť najesť, kde ísť na párty a čo vidieť v Budapešti nielen počas dámskej jazdy

Úžasné jedlo, skvelé párty, ale aj pamiatky a budapeštianske kúpele. Za víkend dokážete Budapesť vyžmýkať naplno.

Chceli sme ísť na babskú jazdu, niekam do zahraničia, nie však príliš ďaleko, preto sme zvolili Budapesť. Easy peasy, za necelé 2 hodky autom ste tam, ubytko je extrémne lacné a ja osobne Budapesť zbožňujem.

Vyrazili sme v piatok po práci a vrátili sa v nedeľu navečer a za tento víkend sme toho postíhali toľko, že mám pocit akoby sme prežili 4 plnohodnotné dni. Tie najlepšie spoty vám po jednom predstavím v tomto blogu.

Každou návštevou objavím nové úžasné miesta a snažím sa ich neopakovať, preto ďalšie tipy nájdeš v mojom poslednom blogu.

Raňajky v Cirkusze

Na toto miesto sme zavítali na odporúčanie @natinstablog a verte mi, toto naozaj potrebujete po prehýrenej noci. Nechápem, ako sme sa po párty dokázali vygúľať z bytu o 10, ale podarilo sa. Chvíľu si tu počkáte v rade na usadenie, ale je tu extrémne milá obsluha, pekný priestor a naozaj veľmi chutné jedlo. V Cirkusze si odporúčam objednať "recovery breakfast", ktoré splnia všetko to, čo sľubuje ich názov.

V cene 3 300 HUF (10,4 €) máte raňajky, croissant s džemom, fresh a kávu alebo čaj.

A mimosa! Nezabudnite na mimosu! Tú, keď som si objednala, tak sa na mňa čašník s úsmevom pozrel a povedal: "Of course, it's Saturday". :)

Najlepšia pizza v Igen

Tejto pizzi naozaj povedzte svoje áno. Taktiež sme tento spot ukradli z Instagramu od @natinstablog a poviem vám, že som už dlho takú dobrú pizzu nejedla. Pripomína mi trochu bratislavské Basilico a je tu naozaj cítiť kvalitu surovín. V Igen Italia nájdete chrumkavé kraje, vláčne cesto a perfektné súznenie chutí (čoje made me do that).

Je síce trochu od ruky, ale stojí za to. Neodporúčam sa tam však ísť najesť pred párty. My sme tam totiž prišli nahodené, podpätky, make-up on, všetko ako má byť a ocitli sme sa medzi samými párikmi a rodinkami s deťmi. :D Čo vám poviem, piatok večer.

Moja salámová pizza stála 2480 HUF (7,8 €).

Párty v Yellow a susednom BOB - Bacardi Original Bar

Verím, že pochopíte, že z týchto podnikov veľa fotografií nemám. ;) Taakže, Yellow a Bob sú dva podniky vedľa seba. V oboch môžete tancovať a je v nich veľa ľudí. V Yellow bolo totálne preplnené a hrala tam, povedzme, mainstreamová hudba, v BOB hrali oveľa lepšie a bolo tam aj menej ľudí a dalo sa super zatancovať. Očakávajte veľa zahraničných turistov a typický párty bar. Brala by som ho skôr na taký začiaotk večera a potom by som odporúčala presunutie do klubu.

Drinky asi v každom party clube stáli okolo 10 €.

Dokonalý milkshake a donuty v Mr. Funk

Toto miesto je proste sen. Kto ma pozná vie, že tam kde iní chytajú glykemický záchvat, tam ja začínam a pri vkročení do tejto prevádzky som bola dojatá. :D No jokes, bro.

Nájdete tu milkshaky, donuty, milkshaky s donutmi a množstvo iných sladkostí, ktoré všetky vyzerajú ako z najkrajších instagramových postov.

Pre slabšie povahy odporúčam rozdeliť si milkshake medzi dve osoby, lebo to nedáte, ja som si to však užívala, ja som sa cítila dobre. :D Samotné donuty chutia fakt skvele, priestor je totálne fotogenický a ružovučký ňuňu, a zatiaľ, čo chlapci tam budu stenať, dievčatá to tu budú milovať.

A poviem vám, už len za tú fotku to stojí! ;)

Drinky v Chupito

Chupito odporúčam na rozbeh večera. :) Fajné shoty, zaujímavé názvy, rôzne príchute, a ak si dobre pamätám, tak aj nejaké množstevné zľavy a vychádzalo to celkom lacno. Pomiešajte trochu farbičky a bude sa vám tá Budapešť ešte viac páčiť. :D

Chupito je inak sieť barov, ktoré nájdete na viacerých miestach v Európe.

Pohoda pri parlamente

Znie to ako totálne klišé, ja viem, ale kedy ste naposledy pri nejakej pamiatke v cudzom meste zotrvali dlhšie, ako pre pár fotiek na storku?

Skúste si sadnúť na lavičku a trošku pochillovať. My sme sa totálne vyhrievali na slniečku a užívali si, že sme spolu a bola to jedna z najkrajších chvíľ, vyskúšajte. ;)

Szimla cez deň

Jooj, toto je totálna hipsterina! Szimpla má svoju atmosféru najmä večer, keď je tam párty a je plná ľudí, ale určite sa oplatí ju vidieť aj cez deň.

Večer/v noci tam býva naozaj množstvo ľudí a je problém sa dostať aj k baru, ale práve cez deň môžete vidieť ten premakaný interiér a porobiť si cool fotky. :) Je to určite miesto, ktoré by ste nemali v Budapešti vynechať.

Ako vyzerá Szimpla večer si pozrite tu.

Kúpele v zime

Toto fakt chceš.

Nedeľu pri odchode z ubytka sme sa spontánne rozhodli, že ideme do kúpelov. Dosť masaker zaparkovať, ale fuuu, stálo to za to. Celkovo aj okolie je krásne, choďte sa prejsť na hrad a na Heroes Square a pekne krásne si to užite potom tu.

Odporúčame najmä po opici! :D Je to top pocit, keď vám je fakt zle sa ponoriť do vody.

Tieto kúpele sú ale naozaj niečo, čo odporúčam. Tá architektúra je top, a tým, že sa neustále vyparuje horúca voda, viete chodiť vonku v plavkách aj v zime. Je to absolútny chill v krásnom prostredí.

Vstup bol iba 18 € na celý deň. Viete sem ísť aj naozaj úplne spontánne, pretože si môžete požičať všetko od plaviek, po uterák a šľapky. Cena myslím, že tiež dosť prijateľná.

Doboz

Odtiaľto teda už naozaj nemám žiadne fotky, ale ak sa chcete ísť baviť, tak sem. Je to typický ruin bar. Predstavte si klasické pavlačové domy prerobené na párty. Podobne ako v Szimple, aj tu je viacero miestností, ibaže sú väčšie a v každej je párty.

Nájdete tú rôzne štýly hudby, najväčšia miestnosť hrá klasické párty songy, my sme si dosť išli na hip-hop v takej malej akoby obývačke. V strede vonku je obrovský strom a má to dosť dobrú atmošku. Takéto miesta mi v Bratiske chýbajú.

Instant

No a odtiaľto, aj keby fotky mám, tak sú určite neuverejniteľné. :D Ak máre radi techno a elektro hudbu, tak choďte určite sem. Nepamätám si to už úplne presne, ale viete sa dostať nejako cez vnútro aj do iných klubov, je to celé také prepletené a ak máte radi takúto hudbu, tak sem.

Prechádzky mestom

Toto mesto má nádhernú architektúru, obdivuhodné pamiatky, a krásne uličky, takže si to užite naplno a prejdite sa.

Ja, keď som v Budapešti, využívam metro naozaj minimálne, iba keď sa potrebujem dostať niekam ďalej ku kamošom alebo podobne, a to nerada príliš dlho chodím! Ale tu, chodenie pešo, vrelo odporúčam. Viete nájsť naozaj zaujímavé a fotogenické miesta.

Nám počas výletu vyšlo ukážkové počasie, ale chcela by som už konečne navštíviť Budapešť aj počas leta. Chodím tam niekoľkokrát ročne, ale vždy cez zimu/jar/jeseň a verím, že letná Budapešť je úplne iný level.

No a na záver mám pre vás posolstvo. Choďte na babskú jazdu! Alebo pánsku, alebo sa pomiešajte, ako chcete, ale trávte spolu čas a spoznávajte nové miesta. :)

Dobré jedlo počas celého víkendu, quality time s kamoškami, párty, rozhovory o chlapoch a živote, wellness, pamiatky. Myslím, že sme zažili všetko, čo Budapešť ponúka a bol to fenomenálny víkend. ❤️

Robte to aj vy!

A my ideme kedy znovu, baby?

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
Community & Office manager - blogy sú moje deťátko, som adminkou a zároveň aj sama blogujem. Moje blogy budú väčšinou o dvoch veciach, ktoré milujem - cestovanie a jedlo. Ak čokoľvek potrebujete, neváhajte mi napísať na [email protected]. :)

Chceš vedieť, keď Michaela Chrkavá pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.