7.5.2019 23:03

Bratislava po 1.

MHD vs AMG vs KTM

Nedávno som sa prisťahoval z malého mestečka na Bratislavské Dlhé Diely. Je to krásne a energické mesto. Už nikdy viac nechcem bývať v meste pod 500. BA mi vyhovuje, je tu už dosť ľudí na to aby si ťa nikto nevšímal. Je to ako na párty. Čím viac ľudí, tím viac súkromia. Nikto na ulici sa ma nevypytuje kde som bol a kam idem. Poprípade že tam a tam nemám parkovať lebo tam parkováva iný sused už od nepamäti a že by som mal umyť popolnice. Búúúm, ešte chvíľu a hlava by mi explodovala jak ten chemický sklad v Číne keď lietali Touaregi. Ale Bratislava je úžasná. Vždy tu nájdete niečo otvorené a nepozná vás každý policajt v okolí. Všade ste rýchlo, v ktorúkoľvek hodinu. Dokonca aj Rakúska Billa je len 10 minút autom. Inak som autom nepotreboval ísť od posledného veľkého nákupu čo bolo asi dva týždne dozadu. Divím sa prečo niekoho baví sedieť v zápche bez možnosti čítať si a pod. Ráno odchádzam z domu okolo 7:30. Električkou preletím okolo Karloveskej zápchy asi za 3 minúty a za ďalších 10 som na Šafku. Večer chodievam domov až po deviatej. Myslieť si že na Dlhých Dieloch pohodlne zaparkujete v tomto čase je rovnako naivné ako myslieť si, že si sadnete v nedelu večer v 32ke. V autobuse idúcom z hlavnej šťanice okolo CP-landie. Až po zoo je tam kufor na kufre. Ste radi ak vás vôbec zvezú. Ale okrem toho je dnes mhd v ba už myslím celkom fajn. Električky majú klímu a autobusy vlastné jazdné pruhy. Určite je mhd lepšia ako tie trápne kolobežky či bicykle zavadzajúce na ceste. Pozdravujem všetkých smradľavých kolegov od devíti k pieti.

Mhd jazdi každú chvíľu, cesta s ňou je niekedy aj rýchlejšia ako autom. Nestojíte v zápche. Môžete počas cesty pracovať a po práci môžete isť s kľudom na pivo s vodkou. Výmenou za benefit súkromia vám môžu byť moc milí spolucestujúci a šetrenia asi všetkého. Však my sme v Bratislave. Nie dakde v Anglícku či Nemecku. Po našich uliciach chodia tak krásne ženy. Niekedy spolu s krásnou študentkou dokonca sedíte zoči vočí. Laškujete sa pohľadmi a sem tam sa s toho stane aj IPčko. Keby to bola stará Karosa tak mate aj kožené sedačky, mäkšie ako v mojej európskej víkendovke. Sadnete si a zadok sa vám ponorí ako do najmäkšieho obláčiku maršmelow. V tomto buse je síce strašný hluk ale mne osobne hluk nevadí, vlastne ho mám rád. Milujem ten zvuk keď sa všetko rozbije. Vždy som mal rad odviesť sa v tejto harmonike, už od detstva som chcel stáť v strede a pozerať ako sa to cele točí. Používanie mhd je pre mňa rovnaký zážitok aj dnes. Ale dnes hlavne pre tie ženy okolo.

Nech sa páči, sadnite si. Ja si rád pozriem váš výstrih z hora...

Čo sa týka bicyklov, príde mi to že Bratislava na takýto prostriedok jednoducho není prispôsobená. Preto to v konečnom dôsledku môže byť s bicyklami ešte neekologickejšie ako bez. Viac krát som už sedel v autobuse ktorý musel zabrzdiť na rýchlosť bajku pred nami. Počkať kým bude správny čas a obehnúť ho. Taký bus plus 2-3 autá každých pár minút cestovania spália veľa paliva aby sa rozbehli na normálnu rýchlosť pre ktorú je tá cesta robená. Príde mi to skoro ako zneužívanie dákeho zastaralého zákonu keď na cestách ešte nebolo veľa aut ale všetci mali bajk či koňa. Bolo pochopytelné že vtedy sa tam smelo jazdiť zo všetkým. Ale dnes to tam FAKT nemá čo robiť! Plus mnohý sa nevedia na bajku v premávke správať. Raz stal u nás v hornej dolnej pán na bicykli v zápche predo mnou akoby bol na motorke. Bolo to smiešne až kým sme sa nedostali na kruháč kedy usúdil že sa v zápche nedokáže rozbehnúť dostatočne rýchlo a trvalo asi večnosť kým uhol. Potom aby človek nebolo nasratý hneď od rána. V hornej dolnej bez auta neprežijete, všetko a všetci sú vždy ďaleko. Týmto BA absolutne netrpí. Čo kolvek chcem robiť tak tu mám ešte aj na výber. Všetko je na dosah, kedykoľvek. Alpy sú odtialto cca 150km a Italské more asi 500km

Tatry 400km

Praha 350km

Viedeň 70km

Budapešť 200km

Ale s týchto všetkých miest chodia turisti navštevovať práve NÁS. V starom meste som varený pečený. Vidím tých turistov okolo a keď sa ich spýtaš tak nejeden je v našej malej veľkej Bratislave x-tý krát.

I LOVE BA

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu

Chceš vedieť, keď smartIN pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
17.5.2019 15:09
Mimo komfortnej zóny
6.5.2019 12:11
Červená bodka
5.5.2019 23:14
Zmena je život.