Mimo komfortnej zóny

Toto sú kúsky mňa, moja mozaika.

Dnes sa tak dobre spalo, asi každý má rád keď v noci ku spaniu prší. Mne sychravo nevadí ani cez deň. Aj cez deň si rád pospím. Doslova sa mi trochu páči keď občas zaprší. Vzduch voní čistotou, mesto sa očistí od prachu a na 1. rande presvedčíte slečnu ľahšie nech idete ku vám domov, však prší. Alebo je to práve dôvod vymeniť MHD za auto. Mám extra rád jednu zákrutu na dlhých dieloch. Milujem to kopnúť do driftu keď idem okolo elektrárne smerom hore. Teraz tam máme navyše novy nebíčkový asfalt. Niekedy sa aj extra otočím a užívam si mokro. Na sucho nemám taký výkon a vhodne pneu aby som sa mohol jašiť hoc kedy. Paradox je, ako pretáčavy šmyk desí celu posádku. Pri tom vodič sa baví. Pri nedotáčavom šmyku je zväčša väčší problém, kedy vodiča môže zaliať ľadový pot ale posádku to baví. Iste že sa dá zvládnuť ten aj ten, ale ísť s prednokolkou driftom mi príde trochu také, neisté... keď raz budem veľký, budem mat E38 740i manuál. Niekedy žiaľ a niekedy chvalabohu nedostaneme vždy čo chceme hneď. Myslím že to auto je v dnešnej dobe aj ako víkendovka hodne drahé hoby.

Keď už rozmýšľam nad driftovaním, chcel by som sa to naučiť aj na longboarde. Asi 2roky dozadu som mal ťažší pád pri učení sa a odvtedy sa mi ťažko prekonáva vlastná hlava. Nebojím sa ani tak bolesti jak prace neschopnosti. Asi by bolo dobre zriadiť si pasívny prijem. Mohol by som sa konečne venovať čomu sa mi chce a žiť bez strachu. Stačí dáko otočiť viac peňazí než miniem a som bohatý. Ak miniem mesačne liter tak stačí aby mi chodilo 1001. V podstate by som nemusel robiť. Pači sa mi tato definícia bohatého človeka.

Stačí už len naspievať dáky vianočný song alebo napísať skvelú knihu. Ideálne pri tom nezačať úplné piť či nedaj bože fetovať...

Ok spievať neviem ale skúsim to cez M-kvadrant. Jesť a jazdiť sa bude cely môj život. Spravím si hoby prácou, otvorím si gastro alebo spravím uber flotilu. Pospájam par šikovných ľudí, zahrám sa na dirigenta a zahrám si na orchester. Na moju predstavu podnikania potrebujem na začiatok cca 10.000 euro. Rýchle prachy sa dajú spraviť napr. u západných susedov alebo klasickým točením aut.. Myslím že by som to zvládol zarobiť a ušetriť asi za rok. Pozdáva sa mi byť na začiatok podnikania oslobodený od nemalej pôžičky. Škoda že zvládol nie je spravím. To je 365dni totálnej koncentrácie. Treba vystúpiť s vlastnej komfortnej zóny. Pri tom rok prace je o toľko menej, ako keby človek musel stráviť v prací pre niekoho iného cely život. Rozhodne si zapredám jeden rok absolútneho seba zadosťučinenia. Ak to aj nevída tak asi to nebude o moc horšie ako pred rokom. Vždy sa môžem vrátiť pod niektorého veľkého zamestnávateľa. Zaradiť sa madzy ovečky a spoľahnúť sa na pofidérny štátny systém. Teraz mam na niečo takéto relatívne dobre nabehnuté. Dáky čas sa už chovám ako vorkoholik čo mi nedáva čas na hlúposti. Mam prekvapivo dobru disciplínu. Myslím že som si na môj každodenný plný plán už na toľko zvykol že ho nepociťujem ako náročný. Už ma ani nenapadne že by sa mi dačo nechcelo. Cítim že ešte kúsok pritvrdiť by mi nevadilo. Mam sa ešte kde uskromniť. Až mi je to s vidinou cieľu príjemnou motiváciou. Chcem si zahrať najlepšiu hru na svete – podnikanie. A verím že to nie je ťažké. Len pri tom treba rozmýšľať. Veľa ľudí to nerobí nie preto že by to nezvládli vymyslieť, ale pre to že sa im nechce rozmýšľať. Rozmýšľanie je fakt hodne náročné. Ľudia majú prácu do ktorej chodia a robia ju úplné bezmyšlienkovito. To som robil aj ja cca 10rokov. V mojom zamestnaní som bol profík. V malej firme kde som pracoval som sa dostal až na špicu. A čo tam? Niet kam sa posunúť ďalej a tím pádom vlastne zakrpatievam. Práca ma po čaše nudí lebo mi je ľahká a nemám sa poriadne ako rozviať. Rozmýšľam nad hlúposťami po ktorých mi je nič a stereotyp ma začne ubíjať. Teraz mam dočasne novú pracú ktorá ma baví lebo je to úplné novy obor. Mam sa v nej stále čo učiť. Ale tu nie je moc peňazí tak zozbieram ešte skúsenosti s kontaktmy a spravím potrebne. Inu, nekúpiš kebab?

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu

Chceš vedieť, keď smartIN pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
7.5.2019 23:03
Bratislava po 1.
6.5.2019 12:11
Červená bodka
5.5.2019 23:14
Zmena je život.