12.8.2019 14:08

Ako ušetriť pri re-dizajne interiéru?

Pri zariaďovaní nového interiéru často nedbáme na všetky pravidlá alebo nie sme 100% stotožnený s priestorom.

Preto sa môže stať, že po určitej dobe zistíme, že by sa dal priestor využiť aj lepšie alebo by fungoval inak estetickejšie. Pri takomto re-dizajne väčšinou bažíme po zmene a niekedy je veľmi náročné uskutočniť ju v optimálnych cenových medziach.

Pokiaľ sa snažíte o re-dizajn alebo prerábku vášho interiéru asi viete, že tento akt je dosť finančne náročný. Kvalitný nábytok a pekné dekorácie sú vo vyššej cenovej relácii. Práve preto vám prinášame 5 overených tipov, ktoré vám môžu pomôcť navrátiť vášmu interiéru šmrnc za priaznivé ceny.

Tip číslo 1: Nevyhadzujte, ale recyklujte!

Tento tip asi nebude žiadnou novinkou. Starú skrinku môžete prefarbiť na bielo, alebo využiť pri nábytku staré palety. Pokiaľ ste fanúšikmi vintage štýlu, všetky staré kúsky sa dajú znova použiť s trochou kreativity. Zároveň môžete od vašich blízkych zohnať veľmi pekné nechcené nábytky a využiť ich pri vašom dizajne.

Je však dôležité dbať aj na kvalitu a funkčnosť nábytku a netreba za každú cenu nosiť staré ošarpané kúsky do domu. Treba postupovať naozaj sofistikovane a vyhrať sa s interiérom do posledných detailov. Na to vám veľmi môže pomôcť aj inšpirácia prostredníctvom internetu, či rôznych magazínov.

Tip číslo 2: Hrajte sa s priestorom

Často je dôvod na re-dizajn nedostatok ukladacieho priestoru, alebo naopak prebytok. Niekedy zas nábytok nesedí v priestore alebo nekorešponduje s miestnosťou. Hrajte sa s umiestnením nábytku ako len vám to priestor umožňuje. Skúšajte nové varianty a možno zistíte, že stačí len zvoliť iný uhol a izba je presne podľa vašich predstáv.

Tip číslo 3: Farby a tapety

Veľkou zmenou pre miestnosť môže byť aj využitie pestrejšej farebnej škály odtieňov. Môžete ju zabezpečiť prostredníctvom obyčajných farieb na maľovanie alebo tapiet. Farebné steny môžu pôsobiť hravo, sviežo a útulne. Naopak napríklad tapety na stenu s imitáciou tehly zas môžu pôsobiť veľmi elegantne, minimalisticky a dodať miestnosti nádych nadčasovosti.

Tip číslo 4: Minimalizmus

Nie nadarmo sa hovorí, že menej je niekedy viac. V súčasnej architektúre a dizajne sa často používa minimalistický štýl s čistými povrchmi bez zbytočných rozptýlení. Všetko príjemne k sebe ladí a cítite sa pohodlne najmä vďaka estetickosti priestoru. Takéto miestnosti bývajú väčšinou ladené do svetlejších odtieňov a obsahujú minimum nábytku. Aj takto môžete ušetriť pri re-dizajne a zbaviť sa zbytočného nábytku, ktorí nevyužívate.

Priestory tiež pôsobia veľmi uhladene, čisto a priestranne. Takéto dizajny sú preto veľmi vhodné najmä pre menšie priestory, ktoré pekne presvetlia a dodajú vzdušnosť. Minimalizmus je veľmi obľúbený aj vďaka jednoduchosti kombinovania kúskov.

Tip číslo 5: Neprerábajte, dekorujte

Tento tip sa môže zdať úplne mimo danej témy, ale má veľké opodstatnenie pri re-dizajne. V rámci dizajnu majú často dekorácie ešte väčší dôraz ako samotný nábytok. Ich správnym zladením a dosadením do priestoru dokážete úplne zmeniť celý dizajn miestnosti. Či už ide o farebnú škálu, štýl, či pestrosť doplnkov, nepodceňujte ich silu.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Andr3w1 pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.