15.8.2019 21:28

Výber pohovky a správna starostlivosť

Pohovka je miestom, kde trávime v rámci nášho domova množstvo času. Často je priestorom pre návštevy, ale aj pre intímnejšie chvíle s našimi blízkymi v príjemnej rodinnej atmosfére.

Práve preto je výber pohovky niekedy omnoho zložitejší ako sa môže zdať. Okrem estetickej stránky by ste mali vnímať aj všetky ostatné aspekty, ktoré sú dôležité rovnako pre vaše pohodlie ako pre životnosť samotnej pohovky.

Pri výbere vždy dbajte na materiál. Práve materiál je veľmi dôležitý v rámci životnosti nábytku. Pokiaľ zvolíte kvalitný a odolný materiál, bude sa lepšie čistiť a zároveň dlhšie vydrží v dobrom stave. Tým si uľahčíte starostlivosť a tiež zaručíte príjemný estetický vzhľad vašej sedačky. Materiál je často spojený aj so samotnou pohodlnosťou pretože prichádza priamo do kontaktu s našou pokožkou.

Okrem materiálu je tiež veľmi dôležité zamerať sa na samotné prevedenie pohovky. Je samozrejmé, že pred kúpou už vieme aké rozmery potrebujeme. Avšak často je ešte dôležitejšie zvoliť správny typ gauča. Niektoré miestnosti si vyžadujú menšie sedačky, iné zase obrovské s množstvom vankúšov. Kvalitné pohovky vedia úplne zmeniť dizajn celej miestnosti a dodať jej správny nádych. Zároveň je však prevedenie spojené aj s kvalitou vnútornej výplne, konštrukcie a materiálu, ktoré majú plniť funkčné a praktické vlastnosti pohovky.

Zároveň je tiež dôležité poznamenať, že je vhodné vyberať si dizajnovo nadčasové a elegantné kúsky. Pokiaľ si totiž kupujete kvalitnú pohovku, vydrží vám niekoľko rokov a jej dizajn môžete ešte doladiť vankúšmi, či taburetkami. Dôležité je však zvoliť kvalitný a neutrálny základ, ktorý otvorí možnosti vašej kreativite a poslúži ako ideálny základ vášho bývania.

Ideálna pohovka je teda spojeným funkčnosti, kvality a estetiky. Pokiaľ si teda vyberiete kvalitnú pohovku presne podľa vašich predstáv, mali by ste sa o ňu dôkladne starať. O starostlivosti sa môžete poradiť aj priamo s predajcom, ktorý dôkladne pozná zloženie a materiály vašej sedačky. Vďaka tomu zaručíte, že starostlivosťou predĺžite jej krásu a životnosť o niekoľko rokov.

Medzi základné kroky, ktoré by ste v rámci starostlivosti mali zohľadniť patrí čistenie. Pohovky sú vyrábané z rôznych materiálov a preto je dôležité nájsť si správny typ čistenia. V rámci upratovania je vhodné napríklad poutierať povrch mokrou handričkou, či povysávať. Najmä pri svetlejších pohovkách, treba byť opatrní aby ste na povrchu nezanechali škvrny. Ideálne je povrch vašej pohovky chrániť dekou, ktorá je na údržbu veľmi jednoduchá a urýchli vám aj starostlivosť o gauč.

Tiež je vhodné v priebehu roka aspoň dvakrát pohovku poriadne hĺbkovo vyčistiť. Je to dôležité aj kvôli baktériám, ktoré sa na ňom môžu usadzovať. Takéto čistenie môžete uskutočniť prístrojom na tepovanie, pomocou kefky alebo akýmkoľvek hĺbkovejším štýlom. Je dôležité dostať sa do hlbšej vrstvy a „vydenzifikovať“ všetky potenciálne baktérie, ktoré mohli v zákutiach vzniknúť.

Kvalitné pohovky si vyžadujú vašu neustálu pozornosť. Pokiaľ máte napríklad kožené, či koženkové časti, je dôležité aplikovať určené prípravky, ktoré zachovajú tvar a pružnosť tohto materiálu. Semišové povrchy nie je vhodné prudko manuálne čistiť pretože môžete poškodiť hladký povrch. Prispôsobte teda svoje čistenie a starostlivosť najmä materiálu vašej sedačky aby ste tak zaručili jeho efektivitu.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Andr3w1 pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.