30.1.2020 14:01

Vypestuj si dračí strom!

Dračie stromy rastú najlepšie pri jasnom svetle, ale môžu prežiť aj pri slabom svetle. Rastliny v zlých svetelných podmienkach rastú pomalšie a produkujú menšie listy s menej intenzívnou farbou.

Zalievanie a starostlivosť

Pri pestovaní použite voľnú, dobre odvodnenú kvetináčovú zmes – ideálna je hlinitá pôda doplnená rašelinovým machom. Uistite sa, že v nádobe má priestor pre rozsiahly koreňový systém. Niektoré odrody sa dovážajú z Thajska s lávovými kameňmi. 

Pred zalievaním počkajte, kým horná polovica pôdy nebude suchá. Pri slabom osvetlení to môže trvať až 3 týždne. Ak rastlina vytvára na listoch hnedé špičky, je to často príznakom preplnenia alebo vody, ktorá obsahuje príliš veľa soli alebo fluoridu. Rovnako ako iné rastliny vo svojom rode je Kaweesakov dračí strom citlivý na fluorid, ktorý môže spôsobiť zmenu farby. Aby sa zabránilo fluoridu, polievajte strom iba destilovanou alebo nefluoridovanou vodou. Ak má rastlina žlté listy, zvyčajne to znamená, že potrebuje viac vody.

Ako hnojiť Drači strom?

Rastliny Dracaena majú relatívne nízku potrebu hnojiva. Na začiatku jari alebo dvakrát do roka zľahkka pridajte hnojivo. V zime nehnojte.

Podľa potreby presuňte dračí strom do väčších kvetináčov. Pretože tieto stromy rastú tak pomaly, vo všeobecnosti sa vyžaduje presádzanie iba každé druhé alebo tretie obdobie. Každoročne osviežujte  pôdu čerstvou zeminou, aby ste nahradili starú zhutnenú.

Škodce a choroby

Aj keď sú zvyčajne odolné voči chorobám je Dračí strom je náchylný na mierku, múčniky a strapce. Tzv. Mealybugs sa dajú ľahko identifikovať, pretože zanechávajú malé, lepkavé, bavlnené usadeniny. Listy dračích stromov sú tiež veľmi citlivé na bežných škodcov rastlín, roztočov. Majú tendenciu sa vyskytovať, keď sú teploty vysoké a vzduch je veľmi suchý. Sú však veľmi ťažko viditeľné.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď lucikk pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.