Korona: Vírus ,čo nás (m)učí

Aj vy sedíte doma na gauči už šiestu hodinu vkuse a čítate, čo to je za ďalší koronačlánok? Áno, môže sa Vám zdať, že ich už bolo akurát dosť,(čo aj fakt bolo)faktom ale zostáva, že...

... práve koronavírus je za posledné týždne najvyhľadávanejším slovom na internete.Aj Vy sedíte doma na gauči už šiestu hodinu vkuse a čítate, čo to je za ďalší koronačlánok ? Áno, môže sa Vám zdať, že ich už bolo akurát dosť, (čo aj fakt bolo) faktom ale zostáva, že

Všetci sme v týchto dňoch konfrontovaní nespočetným množstvom správ, ktoré si musíme rozumne vytriediť, aby nám v hlave nevnikla akási koronadepresia. Vidieť vo večerných správach, či na internete nespočetné množstvo fotiek a videí, ktoré nám ukazujú tisícky pribúdajúcich mŕtvych každý deň, nie je pre nikoho príjemné. Keď sa k nám týždeň, čo týždeň dostával vírus bližšie, začali sme ho vnímať čoraz viac nebezpečne. Sme v polovici apríla, po viac ako mesiaci strávenom doma, kedy sú možnosti vychádzania značne obmedzené, a pýtame sa sami seba- Kedy to už konečne skončí? A skončí to vôbec niekedy úplne ?

Bude to tu ešte niekedy také isté ako v období pred koronou? Myslím si, že už aj teraz sme tak nejak pozmenili svoje rutiny, zvyklosti, svoje životy.

Začali sme robiť všetko to, na čo sme doteraz jednoducho nemali čas, priestor, či energiu. Začali sme tráviť viac času so svojimi deťmi či rodičmi. Začali sme si viac volať, lebo nám chýba rodina, priatelia a známi. Začali sme v sebe prebúdzať schopnosti o ktorých sme možno doteraz ani netušili. Začali sme variť podľa rozličných nových receptov, piecť chlieb ako to robili naše prababičky, sadiť na balkónoch zeleninu, lebo sme si uvedomili, že otvorené obchody plné tovaru nemusia byť samozrejmosťou. Začali sme šiť rúška, lebo sme chceli byť originálny, štrikovať crop-topy, pretože naše obľúbené obchody zavreli.

Začali sme cvičiť podľa videí na youtube, lebo šport vonku, ktorý bol pre veľa ľudí nenahraditeľnou súčasťou života je zrazu zakázaný.

Možno to je len nejaká skúška ľudstva, ktorá nás má naučiť niečo, na čo väčšina z nás už zabudla.

Možno sa nám svet len snaží naznačiť, že život ktorý žijeme nemá byť len neustály zhon za niečím, na ktorý sme si posledné roky už zvykli. Možno si len potrebujeme uvedomiť, že niektoré momenty, či okamihy, ktoré sme brali ako samozrejmosť, nemusia byť samozrejmé stále.

Možno nás to má len posilniť a ukázať nám nové obzory

Možno nám to má len pripomenúť, aby sme si jeden druhého viac vážili a užívali si každý nový deň, keď vyjde slnko a my sa mohli slobodne vydať s rodinou, či priateľmi na dovolenku, oslavu, či letnú večernú grilovačku bez rúšok.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu

Chceš vedieť, keď vivien.juhaszova777 pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.