Interview s osobným trénerom Martinom Katunincom

„Dobrý tréner by mal obsahovať malý balíček všetkého: vytrvalosť, rozhodnosť a disciplínu.“ prezrádza osobný tréner.

Martin Katuninec má 35 rokov a pôsobí ako pedagóg a hlavne osobný tréner. Venuje sa najmä crossfitu a insanity, ktoré sú pre neho už viac ako len záľuba. K precvičovaniu tohto športu sa dostal ako mladý, kde sa jeho záľuba premenila aj na prácu, ktorej sa venuje dodnes. Martin pôsobí v gyme na ulici B.S. Timravy A1 v Trnave. Trošku sme ho vyspovedali a opýtali sa na pár otázok ohľadom cvičenia počas pandémie.

Tak Maťo, trochu nám popíš, čo presne znamená crossfit a insanity ktorému sa venuješ?

Crossfit je funkčný tréning, ktorý sa dá označiť ako cvičenie , ktoré je zamerané na kompletné posilňovanie celého tela. Obsahuje v sebe prvky z gymnastiky, rýchlosti a silového tréningu. Tréningy sú samozrejme prispôsobené jedincovi. Väčšinou sa mi stáva, že ľudia, ktorí sa prídu pozrieť na prvú hodinu, sú vystrašení a myslia si, že nikdy takýto tréning nezvládnu. Ku každému pristupujem individuálne a podľa jeho možností a schopností tak určujem tréning. Insanity je niečo obdobné, ale povedal by som aj trochu jednoduchšie. Je to prevažne cvičenie s vlastnou váhou a hlavne to budete cítiť na vašej kondičke! Suchý z môjho tréningu veru neodídete. (smiech)

Ako ťa ovplyvnila súčasná situácia poprípade obmedzila ako športovca ?

Čo sa týka športu tak len z časti, makám v domácich podmienkach. Pracovne som teraz veľmi vyťažený, hlavne tréningy s klientelou či už skupinové alebo individuálne.

Pre celý článok navštívte našu online publikáciu na strane č.16

---> Tu.

Naša publikácia bola vytvorená na školské účely a je zastrešená Fakultou masmediálnej komunikácie UCM v Trnave. (Autor príspevku Chiara Reháková)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
La vie en rose

Chceš vedieť, keď minnien.nikka pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.