Kakaová torta s malinami

Máte chuť na niečo sladké ale svieže? Vyskúšajte našu chutnú kakaovú tortu!

Na cesto budeme potrebovať:

165 g hladkej múky

1/2 balíčka prášku do pečiva

1 balíček vanilkového cukru

180 g práškového cukru

180 g kyslej smotany

50 ml mlieka

30 g kakaa

125 ml vody

štipka soli

Plnka:

350 g čerstvých malín

2 PL kryštálového cukru

nastrúhaná kôra z 1/2 pomaranča

čokoládová poleva na ozdobenie

Postup:

Do misy preosejeme múku s práškom do pečiva, cukor, kakao a soľ. V inej mise rozmixujeme kyslú smotanu s mliekom, vodou a vanilkovým cukrom. K múke potom pridáme zmes kyslej smotany a všetko dobre premiešame.

Vzniknuté cesto rovnomerne navrstvíme do tortovej formy, vyloženej papierom na pečenie. Na plnku zmiešame opatrne maliny s cukrom a pomarančovou kôrou. Niekoľko malín si odložíme na ozdobenie.

Na pripravené cesto v tortovej forme rozložíme malinovú plnku tak, aby ostal nepokrytý asi 1 cm okraj. Tortu pečieme vo vyhriatej rúre (180°C) približne 30 až 35 minút.

Tortu po upečení necháme vychladnúť, zabalíme ju do fólie a vložíme aspoň na hodinu do chladničky. Pred podávaním ozdobíme celými malinami a čokoládovou polevou.

Pre ďalší skvelý recept navštívte našu online publikáciu na strane č.23

---> Tu.

Naša publikácia bola vytvorená na školské účely a je zastrešená Fakultou masmediálnej komunikácie UCM v Trnave.

(Autor príspevku Silvia Beláková)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na blogy@refresher.sk.

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
La vie en rose

Chceš vedieť, keď minnien.nikka pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.