Dobré rady do KUCHYNE

Zkysnuté mlieko alebo hrudkavá omáčka? Vieme ako na to!

Viete všetko o kvasniciach?

Najlepšiu schopnosť kvasiť má čerstvé droždie. To poznáte tak, že je svetlohnedé a nemá trhlinky. Keď droždie zabalíte do dvojitej vrstvy alobalu, bude v chladničke aj tri-štyri dni ako čerstvé. Čím viac kvasníc pridáte do cesta, tým bude jemnejšie a ľahšie. Nezabudnite na zásadu, že do koláča z pol kilogramu múky ide asi 30 až 40 g droždia.

Bez hrudiek

Zahusťujete polievky alebo omáčky zátrepkou? A múku ešte pred pridaním do jedla zmiešate so štipkou soli, zabránite vytváraniu hrudiek v pokrmoch. Ak vaše deti neobľubujú v krupicovej kaši stvrdnuté hrudky krupice, zmiešajte všetky prísady – mlieko, krupicu i cukor ešte pred varením a až potom postavte hrniec na sporák. Mlieko vám pri zohrievaní alebo varení neprihorí, ak v ňom pred uvedením do varu rozpustíte kocku cukru.

Viete kupovať chlieb?

Čerstvý a dobre prepečený chlieb sa pozná podľa toho, že po stlačení sa striedka ihneď vracia na pôvodné miesto. Keď kupujete balený chlieb a vidíte, že je pod obalom orosený, pravdepodobne ho výrobca zabalil, kým bol ešte teplý. Takýto chlieb oveľa rýchlejšie skysne alebo splesnivie.

Pre celý článok navštívte našu online publikáciu na strane č.24

---> Tu.

Naša publikácia bola vytvorená na školské účely a je zastrešená Fakultou masmediálnej komunikácie UCM v Trnave.

(Autor príspevku Silvia Beláková)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na blogy@refresher.sk.

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
La vie en rose

Chceš vedieť, keď minnien.nikka pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.