Oplatí sa horúca novinka JBL GO3? Porovnaj si so starším JBL GO, ktorý máš určite doma

Značka JBL ponúka veľmi lákavé a aj cenovo dostupné Bluetooth reproduktory. Novinkou v portfóliu je aj vodeodolný model JBL GO3.

Už na prvý pohľad môžeš zbadať výrazné vylepšenia v prípade nového reproduktoru JBL GO3. Staršiu gumenú povrchovú úpravu v tomto prípade vystriedal textilný materiál. Ten môžeš poznať z drahších modelov ako Charge 4 alebo Flip 5.

Zmena dizajnu a zvýšená odolnosť

Dobrou správou sú zjednodušené ovládacie tlačidlá. Na hornej strane sa nachádza tlačidlo pre prehrávanie alebo pozastavenie hudby a dve tlačidlá pre reguláciu hlasitosti. Pravá bočná hrana následne ponúkne tlačidlo pre Blutooth pripojenie a tlačidlo pre zapnutie a vypnutie zariadenia.

Praktickou novinkou modelu JBL GO3 je aj textilné / gumené pútko určené na prenášanie napríklad na turistike. Oproti staršiemu reproduktoru je k dispozícii už aj zvýšená odolnosť voči prachu a vode s certifikáciou IP 67. Takže sa nemusíš obávať ak ti tvoj reproduktor zmokne alebo sa zašpiní. Jednoducho ho opláchneš.

Ďalším výborným vylepšením je použitie univerzálneho konektoru USB typu C, ktorý už sa stáva samozrejmosťou už aj v takto nízkej cene. Starší reproduktor používa aj starší konektor, t.j. microUSB. Oba reproduktory majú aj LED diódu, ktorá signalizuje zapnutie, nízku batériu alebo nabíjanie.

Bluetooth 5.1 a vyšší výkon

Prakticky najdôležitejšou stránkou tohto zariadenia je pripojenie a hudobné podanie. Novinka ponúka technológiu Bluetooth 5.1 s rýchlym pripojením, zatiaľ čo staršia verzia obsahuje aj staršie pripojenie cez Bluetooth vo verzii 4.0.

Zmena nastala aj po stránke výkonu, JBL GO3 má okrem jedného reproduktoru aj sekundárny menič, ktorý zaručí bohaté basové zložky. Výstupný výkon je celkovo 4,2W. Starší JBL GO ponúka len jeden základný menič s výkonom o čosi slabších 3,0W.

Dvojicu reproduktorov mám obvykle doma na pracovnom stole a tak môžem priamo porovnať ich zvukové kvality. Už na prvé počutie je rozdiel výrazný. Či už ide o rapové/elektronické skladby alebo o akustické a rockové skladby, zvukovo navrch má rozhodne novší model JBL GO3. Zvuk je mohutnejší, detaily skladby sú výraznejšie a nechýba ani vyššia hlasitosť.

Tradične, ako je pri značke JBL známe, v oboch prípadoch JBL GO a GO3 dominuje basová zložka. To však rozhodne nie je na škodu a reproduktory ponúkajú dynamický zážitok.

Dobrá výdrž na batériu a nízka cena

Novinka s označením JBL GO3 ponúkne vo svojej výbave Li-Ion akumulátor s kapacitou 2775 mAh. To zabezpečí celkovú výdrž na úrovni piatich hodín prehrávania hudby. Batériu je následne možné nabíjať pribaleným káblkom s konektorom USB typu C.

Starší model JBL GO ponúka vo svojej výbave Li-Ion akumulátor s kapacitou len 600 mAh. Vzhľadom na slabšiu výbavu však aj v tomto prípade môžeš dosiahnuť 5 hodín výdrže. Závisí však aj od zvoleného audio obsahu a hlasitosti, štandardne sa budeš pohybova skôr niekde medzi 3 - 4 hodinami počúvania.

Cena novinky JBL GO3 bola stanovená v oficiálnej slovenskej distribúcii na hodnotu 39,90€. To rozhodne nie je zlá cena za hudobný výkon, praktické využitie a zvýšenú odolnosť, ktorú reproduktor ponúka. Ak však chceš nejaké to euro ušetriť, môžeš si stále zakúpiť aj starší model JBL GO. Ten má oficiálnu cenu 24,99€.

Pomohol ti tento článok? Neváhaj a napíš svoj pohľad do komentárov alebo hoď follow na môj Instagram.

Zdroj: jbl.sk 1, 2

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Technologický nadšenec, občas prehnaný detailista.

Chceš vedieť, keď Slavo Dzuričko pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.