Knihy, čo ťa nakopnú : METÓDA WIMA HOFA

Jeho žena spáchala samovraždu, hnaný citovou stratou, zlomeným srdcom, so štyroma deťmi a bez peňazí, ale mal obrovskú motiváciu, aby priniesol niečo prelomové a tak sa stalo ...

40 rokov výsmechu, považovaný za blázna aby priniesol alternatívne riešenie pre ľudí sužovaných psychickými poblémami aj ťažko nevyliečiteľnými chorobami …

Našiel ju v prírode. Tú silu máme vrodenú, iba ju z nás vytlačil vzdelávací systém, ktorý sa NEZAMERIAVA na šťastie, silu, zdravie či ovládanie vlastného vnútra.

Viete čo potrebuje štastný človek? Nič, pretože je šťastný. Tvrdo makáme, stresujeme sa, aby sme dosiahli čoraz viac, ibaže načo? Aby sme zarobili kopu peňazí, za ktoré si kúpime veľký dom, alebo luxusné auto, no nijaké štastie ani zdravie? A presne toto je odkaz, ktorý chce dať Wim Hof všetkým živým bytostiam.

Cieľom tejto knihy je ukázať nám, ako sa dá opäť napichnúť na dlhodobo spiacu fyziológiu a vrátiť telo a myseľ do stavu, k akému ich pôvodne predurčila príroda.

Ľudia si myslia, že choroby, psychické aj fyzické, sú niečo normálne, dokonca neodvrátiteľné a nič sa s tým nedá robiť. No dá sa. Hofova metóda je tu preto a je veľmi jednoduchá. Je založená na 3 pilieroch : chlad, dýchanie a nastavenie mysle.

Metóda reaktivujete najhlbšie časti mozgu, odsúva nabok zaužívané reakcie aj pevné neurologické procesy a znovu prebúdzame to, čo v nás spalo.

Ak sa odhodláme poraziť vlastné ego a dať si studenú sprchu, respektívne dýchať, potrebujeme správne nastavenie mysle. Hľadáme tajomstvá u odvekých jogínov či šamanov, no je to oveľa jednoduchšie než si myslíme. Máme to všetko rovno pod nosom, nestojí to ani cent a navyše už je to aj vedecky overené.

Táto kniha, je v mojej knižnici zaradená medzi top a kniha ktorá ovplyvnila moja zmýšľanie a konanie. Myslím si, že by mala byť povinným čítaním. Ja osobne hlboko verím v jej posoltvo. A aj v to, že sa raz začnú prepisovať učebnice.

Po ročnej aplikácii tejto metódy, sa môj život stal zdravším, lepším a silnejším. A váš môže byť tiež, ale krok k tomu už musíte urobiť vy, a začať už môžete kúpením a naštudovaním tejto knihy. Nikdy to nebudete ľutovať. Lebo v živote je len to jedno najhlavnejšie, a to je naše zdravie.

A ešte niečo, načo by sme nemali nikdy nezabudnúť je že, zmenu je jednoduché urobiť, ale dôležité je ju aj udržať ...

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Verím, že deň za dňom môžete napredovať malými krokmi. Každý deň môžeme byť o niečo múdrejší, lepší, štedrejší, empatickejší ako predchádzajúci deň. Milujem osobný rozvoj a čítanie kníh :)

Chceš vedieť, keď Monika Hudacek pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.