Knihy, čo ťa nakopnú : HĽADANIE ZMYSLU ŽIVOTA

Pamäť psychiatra Viktora Frankla priťahuje celé generácie čitateľov svojimi popismi života v nacistických táboroch smrti a lekciami duchovného prežitia.

Biografia človeka, ktorý v rokoch 1942 až 1945 pracoval v štyroch rôznych táboroch, zatiaľ čo jeho rodičia, brat a tehotná manželka zahynuli on prežil strašný a nevyslovný zážitok.

Viktor ktorý prežil koncentračný tábor, sa nesnaží pochopiť, ako alebo prečo došlo k holokaustu, ale skúma dôvody, prečo niektorí väzni prežili, fyzicky aj psychicky, v táboroch smrti.

Franklova teória, známa ako logoterapia, z gréckeho slova logos („význam“), tvrdí, že naším primárnym pohonom v živote NIE JE potešenie, ale objav a snaha o to, čo osobne považujeme za zmysluplné.

Kniha pozostáva z dvoch častí: prvá polovica je o Franklových skúsenostiach z koncentračných táborov a druhá polovica pozostáva z univerzálne použiteľných poučení získaných z jeho životného zápasu.

Pre mňa je kniha je absolútny poklad. Existuje len málo takýchto zdrvujúcich a absolútne čestných správ o živote v koncentračných táboroch. Popis jeho skúseností, ako aj zážitkov ostatných väzňov, je nesmierne pokorný a krásny.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Verím, že deň za dňom môžete napredovať malými krokmi. Každý deň môžeme byť o niečo múdrejší, lepší, štedrejší, empatickejší ako predchádzajúci deň. Milujem osobný rozvoj a čítanie kníh :)

Chceš vedieť, keď Monika Hudacek pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.