Knihy, čo ťa nakopnú : NAVŽDY PLYNULE

Aj vám sa zdá, že ak si máte spomenúť na „novo naučené“ slovíčka z cudzieho jazyka, často vám pretekajú spomienky cez uši ako voda cez rybársku sieť?

Štúdium jazykov môžeme prirovnať ku cvičeniu a chudnutiu. Väčšina z nás to už vyskúšala ale stále chceme poznať tú tajnú stratégiu, ktorá nám umožní robiť to dobre a s minimálnym úsilím.

Úprimne povedané. To či sa naučíme cudzí jazyk - o tom aj tak rozhodne náš záujem, rozumný prístup, odhodlanie, a značné nasadenie času a energie, a to sú ingrediencie, ktoré urobia pri progrese najväčší rozdiel.

Dobrá správa je tá, že môžeme sa učiť o učení. A je tu spôsob ako si veci uľahčiť. Je tu Gabriel Wyner, ktorý hovorí plynule 6 jazykmi a skombinoval najlepšie prvky rôznych učebných programov a psychológie, aby vypracoval najrýchlejší a najjednoduchší spôsob, ako sa naučiť a udržať si nový jazyk. Kniha vám rozhodne výrazne skráti čas, ktorý ako študenti strávime hľadaním informácii a experimentovaním s pokusom a omylom.

Naučíte sa ako zapájať uši a cudzie zvuky zmeniť na známe zvuky. Precvičíte si jazyk, aby ste tieto zvuky produkovali presne, pomocou trikov od operných spevákov a hercov. A nakoniec v mojej veľmi skrátenej verzii ak budete zvládať naučené zvuky a slová začnete ich spájať skôr s obrázkami než s prekladmi, vďaka technikám ktoré budú vysvetlené polopate - čo vám umožní myslieť v cudzom jazyku.

Ja osobne si myslím, že ovládanie minimálne čo i len jedného cudzieho jazyka v dnešnej dobe a prípravy pre budúcnosť je veľkou nevyhnutnosťou. A to najdôležitejšie na koniec. Je dokázané, že úžitok z osvojovania si iného jazyka ako materinského má vplyv na rast mozgu, odvrátenie demencie, zlepšenie pamäti a pozornosti … už len preto sa to oplatí :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Verím, že deň za dňom môžete napredovať malými krokmi. Každý deň môžeme byť o niečo múdrejší, lepší, štedrejší, empatickejší ako predchádzajúci deň. Milujem osobný rozvoj a čítanie kníh :)

Chceš vedieť, keď Monika Hudacek pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.