Knihy, čo ťa nakopnú : OBKLOPENÝ IDIOTMI

Zatínate zuby a zhlboka dýchate, keď vidíte premudrelého kolegu?A neustále sa pýtate, ako môže byť niekto taký idiot?

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým ako je potom možné, že niektorí vám vôbec nevadia a je s nimi celkom zábava, čo pri druhých sa vám otvára pomyselný nožík vo vrecku?

Ak aj vás takéto otázky často zaujímajú ako mňa, potom kniha Obklopený idiotmi od Thomasa Eriksona je tá najlepšia voľba nato, ako dostať odpoveď na vaše otázky a pochopiť tých, ktorých sa niekedy pochopiť nedá.

Pomocou metódy komunikácie, ktorý vynikajúci Erikson zábavne a ľahko čitateľne popisuje to môže pomôcť všetkým pochopiť, prečo ľudia konajú tak, ako konajú. Poskytuje jednoduchý, ale zaujímavý pohľad na hodnotenie rôznych typov osobnosti medzi jednotlivcami. Myšlienka tejto knihy bola inšpirovaná po katastrofálnom stretnutí s úspešným podnikateľom, ktorý bol presvedčený, že je ‚obklopený idiotmi’.

Pomocou štyroch rôznych typov osobnosti poskytuje tipy od jazykov tela po zvládanie konfliktov - aby tak pomohol čitateľom lepšie zvládnuť ich interakcie s jednotlivcami rôznych typov osobnosti.

Napríklad červení - sú rýchlo reagujúce osoby, dominantné a rozhodné a nie vždy dobré v budovaní vzťahov. Zelení, ktorí tvoria najväčšiu podskupinu ľudí, sú pokojní, podporujú a spravidla nenávidia zmeny. Žltí sú najslnečnejší ľudia, ktorí sa snažia vždy pozerať na tú lepšiu stránku. A modrí vyžadujú pred urobením rozhodnutia všetky detaily a analýzu z každej možnej strany.

Autor tvrdí, že kľúčová je informovanosť o týchto typoch osobnosti. A ja s ním úplne súhlasím. Za mňa je to jedna z top kníh, ktorú som naštudovala o ľudskom správaní a stala sa mojím sprievodcom pri komunikácii s nekomunikovateľným.

Poskytla mi konkrétny nástroj na pochopenie najdôležitejších rozdielov v rôznych osobnostiach a spôsoboch komunikácie.

Pripomenula mi celú sériu mojich zážitkov, ktoré mi otvorili oči, že môže sa stať, že nikto z nás nie je idiot. Po prečítaní tejto knihy som pochopila viac svojho okolia a toho, čo sa mi snažia povedať.

Podľa mňa sú práve ľudia najdôležitejšou témou. Bez ohľadu na to, akú prácu máme alebo kam nás život zavedie, všade ich stretneme. Nemusíme sa učiť z vlastných chýb, lebo vďaka tejto knihe sa niektorým dá totiž úplne vyhnúť a ušeriť veľa problémov, teda ak chcete?

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Verím, že deň za dňom môžete napredovať malými krokmi. Každý deň môžeme byť o niečo múdrejší, lepší, štedrejší, empatickejší ako predchádzajúci deň. Milujem osobný rozvoj a čítanie kníh :)

Chceš vedieť, keď Monika Hudacek pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.