Knihy, čo ťa nakopnú : PREKÁŽKA JE CESTA

Nikto si z nás si nevyberá, čo sa mu prihodí, všetci sa však môžeme rozhodnúť, ako sa k tomu postavíme.

Táto kniha ma naučila že, ak chceme dokázať veľké veci, musíme byť schopní zvládať tragické udalosti a neúspechy. Musíme hlavne milovať to, čo robíme, v dobrom aj v zlom. Musíme sa začať tešiť zo všetkého, čo nám život prináša.

Viem, že byť vdační za niečo, o čo sme nežiadali, je trochu neprirodzené. Ale verím, že prekonávaním prekážok sa zoceľujeme a že všetko zlé so sebou prináša aj príležitosti či výhody.

Posolstvo tejto knihy je obzvlášť dôležité, je hlavne o vnímaní. Píše o tom ako vidíme a chápeme všetko, čo sa okolo nás deje, ale aj aký význam týmto zážitkom prikladáme. Tieto udalosti samy o sebe nie sú ani dobré, ani zlé. Chce vypovedať aj to, že to, čo jeden človek vníma ako dobré, iný môže ako zlé.

Naučila som sa hlavne, že prekonanie nešťastia je kľúčom k úspechu a schopnosť vytrvať v čase súženia vedie k veľkému osobnému rastu. O tom je tam niekoľko kapitol a lekcií, ktoré sa mi zdajú mimoriadne dôležité.

Čítanie bolo vždy veľkou súčasťou môjho života. Prispelo k môjmu životu toľkými spôsobmi, že to nedokážem ani popísať, ale jedno viem, že väčšina môjho vzdelania pochádza z čítania, preto vás chcem podporiť, čítajte knihy, ktoré vás v živote môzu posunúť a verím, že nikdy to neoľutujete.

Viem, že mnoho z nás za posledných pár týždňov niečo stratilo. Ale aj toto však bola príležitosť. Dôrazne vám odporúčam prečítať si túto knihu a využiť lekcie v každej kapitole na to, čo sa práve deje vo vašom živote a podnikaní.

To najdôležitejšie je aby sme nezabudli, že máme ešte našu vôľu a je to náš drajv a vnútorná sila, ktorú vonkajší svet nikdy nemôže ovplyvniť. A aj keď ste kdekoľvek a udialo sa čokoľvek, skúste staviť váš posledný tromf - vôľu - verte mi, že môžete iba získať.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Verím, že deň za dňom môžete napredovať malými krokmi. Každý deň môžeme byť o niečo múdrejší, lepší, štedrejší, empatickejší ako predchádzajúci deň. Milujem osobný rozvoj a čítanie kníh :)

Chceš vedieť, keď Monika Hudacek pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.