10 Šialene ľahkých návykov, ktoré zmenia váš život

Kto nemá rád dobrý film na premenu? Denníky princeznej: kráľovsky ikonické. She’s All That: Freddie Prinze Jr. bola prvou láskou našej generácie. CLUELESS: Brittany Murphy vyzerala dokonale‘

Život však nie je už CD z 90. rokov a transformácia vášho života si vyžaduje viac ako pár kontaktov a žehličku na vlasy. Našťastie sme už nechodili na strednú školu a máme väčšie problémy, ako dostať najkrajšieho chalana na škole.

Namiesto toho sa zameriavame na to, ako byť naším najlepším ja a byť šťastnejší. To znamená byť zdravší, byť k sebe láskavejší a robiť to * (pretože si zaslúžime mať všetko). Nie, nový šatník a populárna najlepšia kamoška váš život nezmenia, ale týchto 10 šialene ľahkých, dobrých návykov by mohlo pomôcť.

1. Usteľte si posteľ

S rizikom, že budem znieť ako vaša mama, usteľte si posteľ. Nielenže sa budete cítiť dobre, keď si ľahnete v noci do ustlanej postele, ale je to dôležité pre úspech vášho dňa. Urobiť si každé ráno posteľ ako prvé znamená jednu malú výhru ešte predtým, ako si dáte dokonca šálku kávy, ktorá vás podvedome bude motivovať k tomu, aby ste dosiahli tisíce malých výhier počas celého dňa (a viete, čo hovoria o malých výhrach: vedú k skutočne veľkým). Gretchen Rubin navyše vo svojom výskume zistila, že je to najjednoduchší a najbežnejší denný zvyk, ktorý môžete na zvýšenie šťastia urobiť.

2. Usporiadajte si zoznamy úloh podľa životných cieľov

Vytvorenie zoznamu úloh nie je žiadnym revolučným nováčikom, ale ako si nastavujete priority, keď kontrolujete, čo sa musí robiť každý deň? Pred zostavením zoznamu ďalších úloh si položte otázku, kde chcete byť o 5 - 10 rokov. Všetko, čo je na vašom zozname úloh, by malo robiť krok k dosiahnutiu týchto cieľov. Napríklad naplánujte strategický rast podnikania, strávte 30 minút absolvovaním kurzu online alebo si zacvičte, ak je vaším cieľom byť aktívnejší. Inými slovami, zoznamy úloh aj tých najjednoduchších úloh môžu mať dlhodobú perspektívu.

Vytvorenie zoznamu úloh s ohľadom na ciele vám ukáže, kde by ste mali tráviť čas a kde môžete tráviť menej času. Samozrejme, vždy budete musieť robiť všedné domáce práce alebo zdĺhavé úlohy, ale zistite, kde môžete tieto položky zadávať externe, a uprednostnite to, čo vás najskôr priblíži k vašim cieľom, takže to určite urobte (áno , to znamená tréning alebo brainstorming, ktoré ste odkladali).

3. Jedzte viac listovej zeleniny

Zdravie nie je vždy dramatická premena. V skutočnosti je to väčšinou séria drobných návykov a drobných doplnkov k vašej strave, ktoré v podobe nabaľujúcej sa snehovej gule smerujú k zdravšiemu životnému štýlu, ktorý je pre vás všade lepší. Nezameriavajte sa na vyberanie skupín potravín alebo na obmedzovanie toho, čo môžete a čo nemôžete jesť (to môže viesť až k nezdravému vzťahu s jedlom). Namiesto toho sa zamerajte na pridanie listovej zeleniny najmenej do dvoch jedál denne. Pridajte do omelety špenát, vhoďte kel do cestovinovej omáčky a pri jedle si objednajte bočný šalát.

4. Dajte si termíny

Zo školských projektov a projektov v práci viete, že ak máte termín, ktorý musíte splniť, nájdete spôsob, ako to dosiahnuť. To, vďaka čomu sa naši šéfovia líšia zadaním a deadlineom od osobného cieľa, je to, že zvyčajne my nemáme termín, ktorý by nás motivoval dosiahnuť ho do určitého času. Bez ohľadu na to, aký malý alebo konkrétny je (napríklad výmena starého gauča, nadviazanie priateľstva so spolupracovníkom, založenie pohotovostného fondu alebo prebehnutie 5 kilometrov), dajte si konkrétny a realistický termín.

Ak stále nemáte problémy s dodržiavaním cieľov, pretože viete, že vaše termíny sú „flexibilné“, keď ich nastavujete sami, zaregistrujte sa na maratón, oznámte začatie vedľajšieho projektu alebo podnikania s dátumom vydania alebo nechajte priateľov alebo členov rodiny nech vedia tento termím, takže sa vás môžu pýtať.

5. Namiesto prestávky využitej na sociálnych sieťach vstaň a hýb sa

Poznáte to, milujete to, ste na ňom závislí: chvíľková pauza od nepretržitej práce k rýchlemu prechádzaniu sociálnymi sieťami. V tomto okamihu by sa otvorenie Instagramu mohlo javiť ako druhá prirodzenosť, keď ste práve dokončili jednu úlohu a potrebujete reštart predtým, ako prejdete na ďalšiu. Namiesto toho, aby ste prechádzali Instagramom, kontrolovali Snapchat alebo osviežili TikTok, vstaňte a rozhýbajte svoje telo, aby ste sa medzi pracovnými úlohami osviežili. Niekoľko drepov, mini tanečná párty, cvičenie jogy alebo len nejaké strečingy stačia na to, aby vaše telo nabilo energiu, obnovilo myseľ a pomohlo vám lepšie sa sústrediť po zvyšok dňa.

6. Namiesto „prepáčte“ povedzte „ďakujem“.

Mám hrozný zvyk neustále hovoriť „prepáč“. „Prepáčte“, keď potrebujem, aby niekto zopakoval, čo povedali, alebo narazím na cudzinca, a veľmi sa ospravedlňujem za oneskorenie alebo chybu. Aj keď „prepáčte“ je len slovo, jazyk môže mať vplyv na to, ako o sebe myslíme a ako sa cítime, a najmä ženy sa učia zdvorilosti samy seba. Namiesto výrazu „prepáčte“ sa snažte vedome povedať „ďakujem“.

"Ďakujem, že si trpezlivý!" namiesto: „Prepáčte, že meškám!“ je ďalší spôsob, ako si prejaviť vďačnosť, ale je to tiež dôsledný spôsob, ako byť k sebe láskavejší. BTW, povedať prepáč vo vzťahoch je zásadné, keď ste urobili chybu alebo zranili city druhej osoby, ale prejav vďačnosti môže byť ešte dôležitejší.

7. Choďte po schodoch alebo choďte navyše

Ak sa vyberiete po schodoch namiesto eskalátora alebo zaparkujete o niečo ďalej od obchodu s potravinami, bude sa to sčítavať. Ak je váš program tak nabitý, že zapojenie sa do tréningu vám spôsobuje väčší stres, môže to namiesto zlepšenia viesť k poškodeniu vášho zdravia. Je čas prestať myslieť na „cvičenie“ ako hodinovú hodinu HIIT a snažiť sa žiť aktívnejšie pohybom, kedykoľvek to bude možné. Pravidlom je, že častejší pohyb ako sedenie bude mať zásadný vplyv na vaše celkové zdravie a pohodu.

8. Povedzte „nie“, keď máte na mysli nie

Ako často sa vyhnete odmietnutiu, keď chcete? Chystáte sa na prácu pre spolupracovníkov, keď ste príliš zaneprázdnení, hovoríte áno plánom, z ktorých nie ste nadšení, alebo sa bavíte s priateľmi, aby ste sa vyhli trapnemu momentu (aj keď chcete chillovu noc)? Jednou z najsilnejších vecí, ktoré môžete pre seba urobiť, je povedať, čo máte na mysli, a byť verný tomu, čo potrebujete. Ovládnite umenie povedať „nie“. Povedzte: „Rád by som vám pomohol, ale nemôžem venovať čas a úsilie tejto úlohe, ktorú si zaslúži,“ a „dnes večer potrebujem noc sám, ale tento víkend si dáme kávu,“ kedykoľvek budete cítiť potrebu.

9. Ignorujte (alebo zrušte sledovanie) väčšiny účtov na sociálnych sieťach

Možno ste súčtom piatich ľudí, s ktorými trávite čas, ale ste súčtom aj piatich ľudí, ktorých konzumujete na Instagrame. Zrušte sledovanie alebo stlmenie všetkých účtov, vďaka ktorým sa nebudete cítiť inšpirovaní, šťastní alebo sebavedomí, a potom vymažte účty, ktoré vám neslúžia, nahraďte ich účtami, ktoré vás inšpirujú. Sledujte ďalšie ženy, ktorých kariéru obdivujete, a nájdite účty, ktoré vám prinesú pozitivitu, kedykoľvek budete v pokušení posúvať sa.

10. Obmedzte svoje rozhodovanie

Každý deň robíme veľa rozhodnutí, dokonca už počas prvých pár minút po prebudení: či zaspať alebo nezaspať, čo si obliecť (čo je približne 100 rôznych rozhodnutí), kedy zapnúť kanvicu na kávu alebo kávu nepiť (to je otázka - najmä keď ste sa včera v noci dosť nenaspali). Malé rozhodnutia sa zdajú byť ohromujúce. Únava z rozhodovania je skutočná vec, a preto sa namiesto varenia na konci dlhého dňa rozhodneme pre rozvoz pizze alebo sa tréningu úplne vzdáme, ak musíme premýšľať o tom, ktorý časový úsek funguje najlepšie. Ak chcete držať krok so zdravými návykmi, obmedzte čo najviac rozhodovaní a znižte únavu z rozhodovania. Pripravte si jedlo na všetky obedy, vopred sa prihláste na hodiny tréningu (alebo si tréning vložte do kalendára, aby ste ho nemohli vynechať) a vyskúšajte si prípraviť oblečenie deň vopred, aby ste nemuseli premýšľať, čo si obliecť . Účelom formovania návykov je, aby ste nemuseli premýšľať o tom, či sa zobudiť alebo nie, ísť skôr spať alebo po večeri pripraviť riad; robíte to, pretože nie je iná možnosť.

Napísala pre vás Zuzana

Viac člákov nájdete na mojom blogu justzuzana.sk

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
I love life because what more is there. Travel & Photography & Food Birthplace: Earth Race: Human Politics: Freedom Religion: Love ?? ©1988s

Chceš vedieť, keď Just Zuzana pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.