Možní vyzývatelia šampióna Kozmu

Ružový panter svoj opasok obhajoval naposledy v máji tohto roka. Nastupoval proti skúsenému Leandrovi Silvovi, ktorého zdolal v atraktívnom súboji na 5 kôl. Kto bude ďalší vyzývateľ?

Pôvodný scenár bol, že súper vzíde zo zápasu Kníže vs Brito na Oktagone 28. Hlavný predzápas tohto turnaja tesne vyhral skúsený český zápasník. Veľká časť laickej aj odbornej verejnosti nesúhlasila s verdiktom bodových rozhodcov. Brazilčan svojmu oponentovi spôsobil väčšiu damage, ktorá ho nakoniec pripravila o titulový zápas. Zlomenina nosa a nedostatok času na zotavenie spôsobili, že boj o opasok zatiaľ nemá oficiálne zastúpenie. 

Ivan Buchinger

Dva zápasy v organizácií a hneď dva tituly v rôznych váhových kategóriách. To je doterajšia vizitka Ivana Buchingera v Oktagon MMA. Legenda domácej scény sa prihlásila o súboj s Kozmom hneď po zisku druhého opasku. Jeho účasť v tomto meraní síl by bola nevídaná, nehovoriac o prípadnom úspechu. Kraľovať dvom divíziám je v kurze už nejaký ten piatok, ale ovládnuť ich rovno tri? Rodák z Gabčíkova si na to očividne verí. Tomuto stretu sa nevyhýba ani ružový panter, aj keď tvrdí, že by mal Buchinger radšej obhajovať. Postoj vedenia organizácie môžeme vyčítať z vyjadrenia Ondřeja Novotného, ktorý je boju naklonený a vidí v ňom aj marketingový potenciál. 

Máté Kertész

Niekomu môže prísť toto meno prekvapivé, ale trilógia Kozma vs Kertész nemusí byť nereálna. Ak sa pozrieme na rebríček weltrovej váhy, tak to dáva zmysel. Maďarský talent  je dvojka divízie a pred ním je len Kníže, ktorý je aktuálne mimo hry. Okrem postavenia v rebríčku mu hrá do kariet aj séria troch víťazstiev v rade. V oboch dueloch so šampiónom neuspel, ale boli to vyrovnané a divácky atraktívne súboje. Tento zápas asi nie je marketingovo zaujímavý, tak ako ten s Buchingerom, ale po športovej stránke spĺňa všetky kritériá. 

Bojan Veličković

Zaujímavá zahraničná akvizícia zatiaľ spĺňa všetky očakávania. Dva bezchybné výkony mu zariadili dve víťazstvá v prvom kole. V oboch prípadoch dominovala jeho ľavá noha, ktorá bude nočnou morou jeho ďalších súperov. V rankingu Oktagonu sa nachádza na treťom mieste, ale zaujímavejšie je jeho umiestnenie v tom svetovom. Patrí mu v ňom 110. priečka, čo je o 6 miest lepšie, ako u šampióna Kozmu. Tento stret by tak mohol znamenať, že proti sebe nastúpia dvaja zápasníci pohybujúci sa tesne za hranicou svetovej stovky. Ružový panter by mal navyše motiváciu poraziť druhého veterána UFC v rade. 

Kaik Brito

V priamom boji o Kozmu neuspel, ale okolnosti mu možno umožnia sa s ním stretnúť. To po čom volajú fanúšikovia, si žiada aj sám brazílsky zápasník. Rovnako ako oni, ani on nesúhlasí s výsledkom posledného zápasu. Dožaduje sa svojho práva zabojovať o opasok, keďže v jeho očiach v tom dueli zvíťazil. Misky váh by mohla na jeho stranu nakloniť atraktivita doterajších zápasov a schopnosť ukončovať súperov. Vyššie spomínané mená sú však pravdepodobnejšími vyzývateľmi, keďže je Brito po prehre.

Patrik Kincl

Táto možnosť je asi najmenej reálna, ale človek nikdy nevie. Po prehre v životnom zápase by si do konca roka ešte rád napravil chuť. Reakciou na kritiku od Karlosa Vémolu prejavil záujem o jednanie s vedením Oktagonu. Primárne šlo o odvetu s terminátorom, ale tá sa vzhľadom na okolnosti asi tak skoro neuskutoční. Patrik necháva svojich fanúšikov v napätí, keď zatiaľ nevylúčil, ale ani nepotvrdil svoje pôsobenie v tejto organizácií. Podľa jeho vyjadrení však má chuť opäť zápasiť pred domácimi fanúšikmi. Nastupoval by v strednej váhe, kde by sa chcel prepracovať k Vémolovi alebo weltrovej, v ktorej bol doteraz najúspešnejší? To nevieme. Vieme však, že by v súboji s Kozmom nešlo len o titul Oktagonu, ale aj o post českej jednotky v rámci welterweight. Člen ASA Hradec Králové má v rebríčku ešte lepšie postavenie ako Veličković a aktuálne okupuje 98. pozíciu. Toto meranie síl by sa tak mohlo dobre promovať a zároveň by prinieslo vysokú športovú kvalitu. Duelu by však nenahrávali dobré vzťahy zápasníkov a ich tímov, ktoré spolu trénujú.

Ostravský turnaj Oktagonu ponúka viacero alternatív pre hlavný zápas, ale na oficiálne stanovisko si ešte budeme musieť počkať. Nech sa vedenie rozhodne pre ktorékoľvek z týchto mien, bude to ťažká skúška pre šampióna a zážitok pre fanúšikov. Prekvapia nás a nepôjde o nikoho zo spomínaných bojovníkov?

Zdroje: oktagonmma.cz, fightmatrix.com, Fight and talk podcast, MMA letem světem podcast, instagram@kaikbrito1, [email protected]

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď peter.meszaros16597 pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.