Kam sa ísť najesť v Banskej Štiavnici

Nedávno som navštívila toto čarovné mestečko a samozrejme, ako vždy a všade, som veľa jedla..

Strávili sme s priateľom romantický víkend v Štiavnici, kde sme oslávili naše výročie a bolo to magické. ❤️ Milujem toto mesto a najradšej by som tam kúpila malú chalúpku s krásnymi okeničkami a trávila tam každý víkend zamotaná v deke užívajúc si výhľad. My sme mali nádherné autentické ubytko, o ktorom som písala predchádzajúci blog.

Počas dvoch dní sme okrem absolvovaní "povinných jázd" Banskej Štiavnice aj ochutnali miestu kuchyňu a tu prinášam recenzie:

Kaviareň Divná Pani

Toto je proste klasika. Čarovné priestory, milá obsluha, veľký výber káv, čajov alebo zákuskov. Z raňajkového menu sme však boli sklamaní. Nielen v tejto kaviarni, ale v celej Štiavnici. Ja milujem sladké raňajky, ale paradoxne v ten deň som mala chuť na vajcia, a klasickú praženicu sme nikde nezohnali. Priateľ mal panini, ja croissant, všetko bolo super, veľmi dobrý čaj z čerstvej mäty, ale vajíčka by nás potešili viac. :) Divná Pani je naozaj miesto, ktoré už iba kvôli priestorom, by mal navštíviť každý turista, mám však pocit, že už dosiahli vrchol a nemajú ma čím prekvapiť. Ale verím, že ešte niečo vymyslia. :)

9/10

Stará škola

Starú školu som cieľene hľadala, kvôli článku na Refresheri a stálo to za to! Boli sme tam v takom mŕtvom čase, ani večera, ani ísť von na pivo, preto nebola kaviareň naplnená. Cítíli sme sa tam však tak príjemne, že sme tam strávili vyše dve hodiny a úprimne to bol jedne z naj večerov, čo sme s frajerom takto vonku strávili. :) Len dvaja sme hrali rôzne spoločenské hry, ktoré boli rozložené na každom stole, bola tam veľmi milá obsluha, super hudba a priestory sú presne to, čo mám rada. :) Keď sa vrátime do Štiavnice nabudúce, naše kroky budú určite smerovať sem. :) Na fotke je moja wafla, ktorá bola tiež super, a dúfam, že sa do budúcna rozšíri ponuka takých malých snackov. :)

10/10

Pivovar ERB

Pivovar ERB mi odporučilo viacero ľudí, keď som sa v storkách na mojom IG pýtala, kam v Štiavnici ísť. Úprimne povedané, nič moc. Nič, čo by ma presvedčilo tam ísť ešte raz. Pôvodný plán bolo ísť tam na pivko a večer sa vrátiť na večeru, po prvej návšteve sme sa však rozhodli, že tam večerať určite nechceme. Jedlá boli predražené, pivo takisto (stálo tuším vyše 3€), ale najviac odradzujúca bola obsluha. Cítili sme sa tam, doslova, navyše. Po príchode nových hostí, ktorí si nemali kam sadnúť, na nás čašník pozeral priam pohľadom, vy máte iba pivo, choďte preč. Celkovo obsluha pôsobila slizko a úlisne. Priestory tiež nepôsobili útulne. Zachránili to iba cibuľové krúžky, ktoré boli fakt top, aké som kedy jedla.

5/10

Penzión na Trojici

Na večeru sme sa teda nakoniec vybrali sem. nám odporučil miestny taxikár, ktorý povedal, že ak sa on ide niekam najesť, tak je to sem. Ja som mala bravčovú panenku s karamelizovanou cibuľkou a priateľ tatarák. Priestory boli fajn, klasický penzión, obsluha bola milá. čo mi vadilo bolo, že na výber mali červené alebo biele víno a that's it, o polosladkom som mohla iba snívať. Tiež nemali tatársku omáčku, čo mi trošku chýbalo. Celkovo bolo však jedlo naozaj chutné.

7/10

Do Banskej Štiavnice sa ešte určite vrátime, takže ak máte nejaké tipy, kam sa ísť najesť, tak určite píšte, rada vyskúšam. :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
9
Poslať správu
Community & Office manager - blogy sú moje deťátko, som adminkou a zároveň aj sama blogujem. Moje blogy budú väčšinou o dvoch veciach, ktoré milujem - cestovanie a jedlo. Ak čokoľvek potrebujete, neváhajte mi napísať na [email protected]. :)

Chceš vedieť, keď Michaela Chrkavá pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.