Citáty po anglicky, ktoré motivujú aj naučia jazyk

Citáty po anglicky sú skvelým nástrojom, ako pochopiť gramatiku a naučiť sa nové slovíčka. Využite to naplno vďaka týmto radám a vybratým citátom.
Tento článok je od Speaking Friends, obľúbených jazykových kurzov cez internet. Ak sa chcete učiť z pohodlia domova, otvorte si www.speakingfriends.sk.

Internet, médiá, aj knihy, ktoré nám prídu pod ruku sú zdrojom množstva citátov, ktoré nás majú povzbudiť, motivovať, alebo inšpirovať. Také citáty vystihujú naše emócie, nálady, postoje, dá sa nimi pojať celý rad emócií, osobných čŕt a životných udalostí.

Nájdu sa medzi nimi však aj klenoty, ktoré možno označiť ako “univerzálne múdrosti”. Určite ste sa už stretli s citáciami, ktoré vo vás vzbudia "wau efekt".

Sú studnicou inšpirácie alebo zmysluplného pochopenia osobného a profesionálneho života. Sú to slová, ktoré si chcete nalepiť na stenu či chladničku, mať ich stále na očiach, aby ste ich videli každý deň.

A aké je tajomstvo skvelého citátu?

V jednoduchosti je krása!

Hoci sa niektoré citácie opakujú v našom živote častejšie ako iné, neexistuje žiaden univerzálny rebríček TOP citátov. Nehľadajte preto ten "správny" druh inšpirácie alebo motivácie.

Jednoducho, čokoľvek, čo v danom momente vaša duša potrebuje, je tým "správnym" citátom pre vás. Nakopne a povzbudí vždy, keď to potrebujete...

Niekoľkými jednoduchými slovami vás chytí za dušu.

Ako využiť citáty po anglicky pre motiváciu a učenie

Keď si dáte do vyhľadávača anglický výraz pre citáty, teda “quotes”, vyskočí vám neuveriteľných 2,5 miliardy odkazov. Anglické citáty o múdrosti, ale aj hlúposti, úspechu aj zlyhaní, láske i nenávisti, o rodine, deťoch, sile, motivácii...

Nájdete hlášky vtipné, smutné, dojímavé, z pesničiek aj filmov - oblastí je nespočetne veľa.

Aké citáty po anglicky vyhľadávame najčastejšie?

Je dokázané, že práve citáty vytvorené slávnymi osobnosťami, bohatými a úspešnými ľuďmi, politikmi a podnikateľmi majú najväčšiu popularitu. Dobrá rada je nad zlato a ak je od obľúbenej osobnosti, každý sa chce inšpirovať.

Vedeli ste? Väčšina ľudí preferuje citáty o živote, priateľstve a šťastí. Nasledujú mottá o úspechu, súcite a také, ktoré motivujú k lepším výkonom.

Citáty po anglicky neraz vyjadrujú náš celkový postoj k životu a pokiaľ nás niektorá citácia zaujme, neváhame vyvesiť si tieto slová do interiéru, na dobre viditeľné miesto. Využite k tomu práve citáty v angličtine. Niežeby slovenčina neposkytovala dostatok inšpirácie, ale vďaka anglickým citátom sa okrem motivácie budete aj vystavovať cudziemu jazyku, a tak sa nevedomky učiť.

Zlepšovať sa v angličtine sa dá každý deň... a bez námahy

S angličtinou sa stretávame takmer na každom kroku a neraz nám uľahčuje každodenné fungovanie. Do slovenčiny preniká čoraz viac anglických slovíčok a fráz a jazyk mládeže obsahuje množstvo internacionálnych výrazov.

Učenie angličtiny nikdy nebolo jednoduchšie ako v súčasnosti - aj vďaka moderným technológiám, ktoré dnešná doba ponúka.

Ak máte pocit, že vám “ušiel vlak”, čo sa učenia cudzích jazykov týka, využite silu internetu. Je priam nekonečnou studnicou informácií a nápadov. Okrem plnohodnotného online kurzu sú jednou z možností zlepšovania sa v cudzom jazyku aj citáty po anglicky.

Motivačné citáty po anglicky

Tu je ukážka toho, ako môžu citáty motivovať k učeniu:

An investment in knowledge pays the best interest. Benjamin Franklin
Education is the most powerful weapon which you can use to change the world. Nelson Mandela
Education is not preparation for life; education is life itself. John Dewey

Všetky poukazujú na to, čo nám odmalička vštepujú nielen rodičia, ale aj učitelia: učíme sa len pre seba, nie pre druhých. Investícia do vzdelania je niečo, čo z nás formuje lepších ľudí a pripravuje nás na skutočný život.

Citáty v angličtine o živote

V nasledovných anglických citátoch je ukrytá hlboká pravda. Preto sa v nich nájde naozaj každý a pravidelne sa radia k TOP výrokom vôbec:

Good, better, best. Never let it rest. 'Til your good is better and your better is best. St. Jerome
Always do your best. What you plant now, you will harvest later. Og Mandino
The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched - they must be felt with the heart. Helen Keller
The best proof of love is trust. Joyce Brothers

Desiatky citátov po anglicky v prehľadnom PDF súbore aj s MP3 nahrávkou nájdete na tejto stránke.

Vyzerajú vyššie spomenuté výroky komplikovane? Citáty po anglicky sú síce spravidla ťažšie vetné konštrukcie ako napríklad anglické frázy, avšak na druhú stranu sa práve na nich človek naučí viac gramatiky a jazyk sa mu dostane lepšie “pod kožu”.

PS: Vy ešte nemáte v obývačke zavesený svoj obľúbený výrok? Mali by ste to čím skôr napraviť, pretože správne zvolené slová dotvárajú to pravé teplo domova a interiéru dodajú punc výnimočnosti.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Speaking Friends je angličtina pre samoukov online. Čo to znamená? Dajme si krátky test: - Si skôr introvert? - Vieš sa o seba postarať? - Nechýba ti odhodlanie? - Dokážeš sa koncentrovať? Ak si na väčšinu otázok odpovedal(a) áno, máš na samo štúdium dobré predpoklady. Úspešný samouk sám začne, keď je treba, motivuje sa a svoje ciele dotiahne až do konca. Znie to zaujímavo? Potom ti chýba už len jedna vec, aby si sa hneď teraz začal(a) vzdelávať, pracovať na sebe a posúvať sa vpred. A to je kvalitný online kurz. Preto sme s láskou vytvorili Speaking Friends - originálny slovenský kurz angličtiny pre samoukov, vďaka ktorému získaš zo svojho štúdia maximum.

Chceš vedieť, keď Speaking Friends pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.