Hrdinom každý deň

Zas raz sa spolu stretávame pri téme, ktorá je aktuálna pre dnešnú, mladú spoločnosť.

Prešiel čas dostatočne dlhý na to, aby sme sa zas spoločne niekde posunuli. Vieme zdraviť, vieme, že hejt je mrhanie energiou a uznanie si zaslúžiš len u rovnako bystrých a tiež vieme, že nemusíš byť skromný, ale mal by si byť pokorný. Otázka je, či to, čo vieme aj chceme použiť.

Dnešný blog by sme mohli nazvať voľným pokračovaním toho predošlého o hejte, avšak len z časti. Čítaj a uvidíš.

Od písmen ku skutkom

...je dosť ďaleko. Nie jeden z vás má isto v okoli kamaráta, ktorý je spoza monitora minimálne Mike Tyson a keby sa dalo naložil by každému navôkol. Čiže aj mne za tento blog. Ako náhle však príde na lámanie chleba, z hrdinov sa stáva prd. Rozptýlia sa vo vetre a ostane len smrad. Prečo to teda niekto robí? Možno je za tým skrytý nedostatok pozornosti, možno vytiahnutie sa pred kamarátmi, dokázanie si toho, že keď ma v realite zloží six-pack minerálky, na nete to všetkým natriem aj tak. Ja neviem... Čo ťa k tomu vedie by si však mal vedieť ty.

Od internetu k realite

"Ten učiteľ je ale ***** nemám nič iné na práci, len sa učiť to, čo on chce, takú by som mu ******!" Jasné, ako inak, dal by si mu bombu až by to nerozchodil, pritom keď ťa vyvolá pred tabuľu, pozeráš sa so sklopeným zrakom na zem a počúvaš výslednú známku - 5. Pritom sa možno stačilo prihlásiť a ospravedlniť sa, že si sa nestihol naučiť, stáva sa. Alebo prevziať zodpovednosť a priznať sa, že si lenivý hrdina ignorant.

Na prednáške konzultuješ so svojim spolužiakom čaju, ktorá sedí o tri rady vpredu, akú má riť a ako by si jej to v posteli ukázal. Sústavné mrmlanie vyrušuje všetkých naokolo, ale nevadí, však aj tak každý vie to, čo sa vysvetľuje - učiteľ je tam zbytočný. Na cvikách zas len ticho sedíš a na výzvu aby si sa zapojil ani len nevieš prečítať z knihy to, na čo sa ťa učiteľ pýta. A ani tá čaja ti nedala.

"Pandle! B**eranti zelení! Ktorý je ten, čo vie čítať?" hovoríš dovtedy, kým ťa v piatok večer hliadka nezastaví na ceste do klubu. Štyria hrdinovia v aute ste len potiaľ, kým policajt nepristúpi k okienku. Nedajbože ti dá policajt fúkať alebo vám povie, aby ste vystúpili a pod autom sa objaví mláčka. Nie, od oleja nie.

A mohli by sme s príkladmi pokračovať do rána, ale načo. Pointa je jasná, ak si raz hrdinom, prevezmi zodpovednosť.

Prázdne slová na Refresheri

Aj tak sa to dá nazvať, prečo nie. Lebo nie. Uvedom si ale, že keď prídeš do sveta dospelých, nik nebude zvedavý na tvoje hrdinstvo, ale na to, ako sa vieš zachovať, keď sa niečo pokazí, keď sa niekto dozvie to, čo si hovoril za jeho chrbtom, alebo keď sa niečo stane tvojím pričinením a teba sa budú pýtať na vysvetlenie. Práve vtedy sa ukáže charakter a tvoja vyzretosť, keď nebudeš hľadať výhovorky, nebudeš veci zakrývať, ale postavíš sa im čelom a prijmeš pravdu taká, aká je. Aj keď to bude bolieť, aj keď budeš za zlého... Ale budeš pravým hrdinom, ktorý bude iný ako spoločnosť, ale nie horší.

Nezakazujem, neprikazujem, neučím

Tieto tri veci stále platia. Nechcem byť tým, čo ťa znechutí. Útočím možno na citlivé stránky, ale všetkými som si prešiel a spätne viem povedať, že mi do života nepriniesli nič pozitívne a tak sa ti snažím tú skutočnosť posunúť. Chcem len, aby si sa vždy po prečítaní zamyslel, či nemôžeš veci robiť inak. Aspoň o trošku.

Tak zas nabudúce pri ďalšej téme. ;-)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu
Ambiciózny, so snami a víziami. S chuťou a odvahou byť tým, ktorého si zapamätajú (snáď v dobrom). Všetci sa celý život učíme.

Chceš vedieť, keď Bedfrnt pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.