27.11.2019 23:57

American Music Awards 2019: 10 NAJZAUJÍMAVEJŠÍCH FAKTOV

Nestihol/a si najnovšie odovzdávania hudobných cien? Nevadí, v tomto príspevku nájdeš tie najzaujímavejšie momenty z hudobného večera.

Nedeľný večer sa niesol v znamení 47. ročníka odovzdávania hudobných cien American Music Awards. Tie sa konali tradične v Los Angeles a moderátorkou udalosti bola úspešná speváčka a tanečníčka Ciara. Večer hudby bol plný nezabudnuteľných momentov a vystúpení hudobníkov. Dnes ti prinášam zoznam 10 najzaujímavejších okamihov, ktoré sa počas tejto veľkolepej show udiali.

1. Spackané vystúpenie Seleny Gomez

Americké odovzdávania hudobných cien zahájila speváčka Selena Gomez so svojím najnovším hitom 'Lose You To Love Me'. Priamy prenos sa obdobne ako videoklip niesol v čiernobielych farbách, pričom po dospievaní piesne premostila na svoj druhý singel 'Look At Her Now'. Za svoje roztrasené vystúpenie však získala viac kritiky ako pochvaly. Speváčka sa údajne tesne pred vystúpením mentálne zrútila. Musela sa popasovať s nečakanými záchvatmi paniky a úzkosti, čo spôsobilo jej rotržitosť na pódiu.

2. Ciara sa predstavila v 9 outfitoch

Moderátorka večera a R&B speváčka Ciara sa počas veľkolepej show divákom predstavila až v deviatich outfitoch. Jej osobnou stylistkou bola Maeve Reilly, ktorá umelkyňu obliekla do pôvabnych šiat od módnych značiek ako Balmain, Versace, či Mugler. Ciara sa pre E!News vyjadrila: ,,Počas show sa musím prezliecť minimálne 5-krát. Je to tak akurát."

V rámci striedania mnohých outfitov hostka hudobných cien odprezentovala svoju najnovšiu pieseň 'Melanin'. Nezabudnuteľný tanečný a hudobný výkon skomentovali aj jej dve deti – Future a Sienna, ktoré boli počas maminho vystúpenia usadené v hľadisku.

3. Uplakaná Lizzo prišla s mini kabelkou

Speváčka a rapperka Lizzo sa po rokoch tvrdej driny preslávila práve počas roku 2019 svojím debutovým albumom Cuz I Love You. Úspešná nahrávka plná vydarených piesní jej zaručila popredné miesta vo svetových hitparádach. Na odovzdávanie hudobných cien dorazila v róbe od Valentina spolu s mini kabelkou, na ktorej sa smeje celý svet. Na pódiu neskôr predviedla emočné vystúpenie k piesni 'Jerome', ktorý nasleduje sériu hitov z už menovaného albumu.

4. Post Malone, Ozzy Osbourne, Travis Scott a Watt

Nepredstaviteľná kombinácia hudobných žánrov sa stala realitou. Post Malone si v rámci propagovania svojho najnovšieho albumu Hollywood's Bleeding (za ktorý aj počas večera získal AMA ocenenie), prizval niekoľkoho hudobných hostí. Po odspievaní staronovej piesne 'Circles' pokračoval singlom 'Take What You Want', pri ktorom ho doplnili heavy metalový spevák Ozzy Osbourne, rapper Travis Scott a gitarista Watt. Pre divákov aj prostredníctvom prepojenia nespojiteľných žánrov vytvorili nezabudnuteľný zážitok, na ktorý budú dlho spomínať.

5. Speváčkou dekády je Taylor Swift

Taylor Swift sa tento rok stala speváčkou desaťročia. Z hudobného večera si odniesla šesť ocenení, medzi nimi aj cenu speváčky roka. Doposiaľ za svoje pôsobenie na hudobnej scéne bola nominovaná 29-krát, čím prekonala rekord Michaela Jacksona, ktorý bol nominovaný 24-krát. Slávnostné ocenenie jej odovzdala speváčka Carole King, ktorú si Taylor veľmi váži.

Svojím prejavom poďakovala najmä rodičom, fanúšikom a celému nahrávaciemu tímu. Na pódiu predstavila mnoho hitov, medzi ktorými nechýbali 'I Knew You Were Trouble', 'Shake It Off', či 'Blank Space'. Veľkolepé vystúpenie zakončila jej doteraz najúspešnejším singlom 'Lover', ktorý je obdobne pomenovaný ako jej nový album.

6. Seňorita

Shawn Mendes a Camila Cabello v minulosti spolupracovali na piesni 'I Know What You Did Last Summer'. Mladý párik pieseň 'Seňorita' predstavil koncom júna tohto roka. Podobné vystúpenie k skladbe už predviedli v auguste na Video Music Awards. Pomalé, ale rytmické vystúpenie si od prvých sekúnd získalo pozornosť divákov, pričom chémiu týchto umlecov pravdepodobne najviac prežívala speváčka Taylor Swift. Počas večera sa Camila na pódiu objavila niekoľkokrát, no spoločne so Shawnom si prišli prevziať AMA cenu za najlepšiu spoluprácu roka.

7. Shania Twain to poriadne roztočila

Ak nás AMAs 2019 mali niečo naučiť tak to, že 54-ročná country speváčka Shania Twain vie stále spraviť poriadnu show. Oblečená v ružom kostýme v gitarovom prevedení zaspievala súčasné populárne hity ako 'Shake It Off' od Taylor Swift, 'Stressed Out' od Twenty One Pilots, či 'God's Plan' od rappera Drakea. Následne premostila do vlastnej diskografie, kedy v sprievode tanečníkov a blikajúcich svetiel odprezentovala hity 'That Don't Impress Me Much' a 'Man! I Feel Like Woman'. Epické vystúpenie si užívali mnohé slávne celebrity. Medzi nimi nechýbal ani Post Malone, ktorého tanečné pohyby kolujú internetom.

8. Halsey zotrela Grammys

Speváčka Halsey v nedeľu získala ocenenie za skladbu 'Without Me', ktorá bola fanúšikmi zvolená za najlepšiu pop/rock pieseň roka. V rámci svojej ďakovnej reči však útočila na prestížne oceňovania huobných cien Grammy, ktoré sú v jej očiach neférové a skorumpované. Pravdepodobným popudom tohto činu bolo minulotýždňové zverejnenie nominácií, v ktorých sa meno Halsey neobjavilo. Fanúšikom na sociálnej sieti Twitter odkázala, že ju Grammys netrápia a napriek tomu sa bude naďalej sústreďovať na svoju hudbu.

9. Billie Eilish zachraňuje planétu

Iba 17-ročná Američanka Billie Eilish si tento rok odniesla cenu za nováčika roka. Počas večera odspievala pieseň 'All The Good Girls Go To Hell' z jej debutového albumu When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, za ktorú zožala veľký úspech. Pri vystúpení mala oblečené tričko s napísom ,,na mŕtvej planéte nie je hudba", čím nepriamo poukazovala na klimatické zmeny našej planéty.

Na hudobné ocenenia prišla Billie oblečená v maske s trblietavým závojom. Niektorým pripomínala skôr včelára ako známu osobnosť, čím sa stala terčom posmechu na internete. Na odovzdávaniach ju sprevádzali jej rodičia a brat.

10. Kesha je späť!

Popová hviezdička Kesha sa vďaka tohtoročným AMAs vrátila na scénu. Po predstavení novej skladby 'Raising Hell', ktorá nadobudla rituálny charakter sa spätne preniesla o dekádu späť a zaspievala jej prelomový singel 'TiK ToK'. Tým šokovala miestne publikum a mnohých v dobrom prekvapila. Na obľúbenú pieseň si zatancoval a zaspieval takmer každý.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
music lover.

Chceš vedieť, keď lenkielenk pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.