Jedlo je to, čo chceš na Trnavskom rínku

Trnavský rínek je akcia, na ktorú som si vždy vybavila voľno a nikdy si ju nenechám ujsť.

A vždy na ňu výjde dokonalé počasie. Už som počula aj o tom, že predtým rozrážajú oblaky delami, ale who knows. Jednoznačne je to krásna akcia s úžasnou atmosférou, ktorú si nikdy nechcem nechať ujsť.

Akcia býva niekoľko krát do roka, býva tuším jarný, letný, jesenný, zimný. Predajcovia sa bezmála nemenia a mimo jedla nie sú pre mňa až tak zaujímaví. Mám rada tú atmosféru, rada sa prechádzam čarovnou Kapitulskou uličkou, ale predajcovia prevažne ponúkajú predražené (ale originálne a veľmi ňuňu) oblečenie pre deti, a pre mňa nevkusnú bižutériu, ktorú si podľa mňa každý kúpi "jej krásne" a nikdy nedá na seba. Ale nájdu sa tú aj pekné dizajnérske kúsky, obrazy, keramika a doplnky do bytu. Mám však pocit, že každým rínkom je tu viac a viac ľudí.

No, ale to, za čím tam mierim ja je JEDLO. Nesmiem zostať dlžná svojim predchádzajúcim blogom. Zo začiatku tam bol jeden-dva stánky s jedlom, teraz sa tam už pravidelne nachádza seriózny Street Food Park.

1. HOLANDSKÉ WAFLIČKY

Už si ani nepamätám, kedy a kde som ich objavila po prvýkrát, ale odvtedy si ich dám, kdekoľvek ich nájdem. Pravidelne sú na Urban Markete, v Cvernovke a na ostatných hipsterských akciách, ktorých sa zúčastňujem. Veľká waflička je úplne dokonalá (1€), pred vami ju pripravia a keď ju potierajú tým tekutým karamelom, tak by som si najradšej ten hrniec vyliala do hrdla. Okrem toho si viete kúpiť aj balené menšie (2,20€) alebo väčšie wafličky, nátierky a všeličo iné. A sú tam mega milí predajcovia.

http://www.waflicky.sk/

2. PAŠTÉTY GAŠPARÍK

Pravá poctivá slovenská mäsovýroba Gašparík a ich paštéty sú široko-ďaleko známe. Už len vôňa otvorenej konzervy je top, takisto veľmi milí predajcovia, ktorí ponúkajú aj ochutnávky a najmä sú veľmi lacné (pečeňová - 0,99€, kačacia - 1,29€). Okrem toho pripravujú počas Rínku aj hotdog (0,99€) a Pulled pork (2,49€), ktoré sú cenovo veľmi prijateľné v porovnaní s main-streamovým streetfoodom.

http://www.gasparikmasovyroba.sk/

3. HERBERT SIRUPY

Nech hodí kameňom, kto nepozná Herbertov. Síce som na drink čakala trištvrte hodinu, a chrbát ma tak bolel, že som už nevedela ani sedieť ani stáť, vždy to stojí za to. ( Ehm, nielen preto, že na alkohol si počkám vždy :D). Herberty sú domáce originálne sirupy, ktoré si môžete kúpiť aj ako celú fľašku domov, alebo si necháte namiešať alko(4€) alebo nealko drink. Myslím, že najobľúbenejší je čučoriedka-levanduľa, moja topka však je maté-mäta. S ginom je to mňamka.

http://www.herbert.sk/

Mojou tradíciou je aj Fish&Chips z Poľnej Kuchyne, ale tentokrát nás doma čakal segedín, tak som odolala. Vždy si hovorím, že ochutnám aj Párance, a nakoniec sa rozhodnem pre niečo iné, ale po tomto rínku ich moji známi tak vychválili, že nabudúce si už vystojím rad aj na ne.

Okrem týchto mojich obľúbencov si viete kúpiť domáci med, slnečnicové semiačka, najrôznejšie oleje, ovocie a zeleninu alebo špeciálne džemy. Čo sa týka jedla, je naozaj z čoho vyberať a všetko je kvalitné, domáce a poctivé.

Už sa teším na najbližší zimný rínok, ktorý sa koná v židovskej synagóge, ktorá dotvára umeleckú atmosféru predávaným výrobkom a ja budem pobehovať s medovinou v ruke. Teraz si idem otvoriť wafličky.

Čafte, a choďte na najbližší rínek.

A followujte ma na Instagramíku. :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
6
Poslať správu
Community & Office manager - blogy sú moje deťátko, som adminkou a zároveň aj sama blogujem. Moje blogy budú väčšinou o dvoch veciach, ktoré milujem - cestovanie a jedlo. Ak čokoľvek potrebujete, neváhajte mi napísať na [email protected]. :)

Chceš vedieť, keď Michaela Chrkavá pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.